Actualitzat 23/4/2020 11:28:57 +00:00 CET

La Mesa del Parlament manté la inadmissió de les esmenes de Cs als Pressupostos

El president del Parlament, Roger Torrent, en la reunió per videoconferència de la Taula de la Càmera
PARLAMENT - Archivo

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Mesa del Parlament ha rebutjat aquest dijous reconsiderar la seva decisió de no admetre a tràmit les esmenes subsegüents al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre els Pressupostos de la Generalitat de 2020, com ha demanat Cs.

Fonts parlamentàries han explicat que en la reunió telemàtica de la Mesa, JxCat i ERC, que tenen majoria en l'òrgan, han rebutjat aquesta reconsideració, mentre que Cs i el PSC-Units han votat a favor.

Cs ha presentat aquesta petició després que el dilluns la Mesa, amb el vot de JxCat i ERC, inadmetés a tràmit les esmenes presentades pel partit taronja amb la voluntat d'adaptar els comptes a la crisi generada pel coronavirus i les mesures per tractar de contenir la pandèmia.

Després d'aquesta reunió de la Mesa, fonts parlamentàries consultades per Europa Press van concretar que quan el president de la Cambra, Roger Torrent, va explicar que les esmenes no eren congruents pel fet que el CGE havia donat el seu aval als comptes catalans, "no va argumentar aquesta incongruència".

Segons aquestes fonts, després del dictamen hi havia un període de presentació d'esmenes, no entenen per què no s'accepten a tràmit independentment del contingut de l'escrit del CGE, i sospiten que darrere està la voluntat d'evitar que es visualitzi que els partits independentistes "voten en contra d'esmenes que inclouen partides per lluitar contra la crisi del coronavirus".

TAXA TURÍSTICA

Fonts de Cs consultades per Europa Press també han criticat que la Mesa ha rebutjat admetre una esmena del partit taronja que demanava que la taxa turística d'aquest any fos 0 per ajudar el sector, que està molt afectat per la crisi del coronavirus.

Aquesta iniciativa corresponia a les esmenes a la Llei d'acompanyament dels Pressupostos i JxCat i ERC l'han rebutjat en considerar que no té relació amb el dictamen del CGE, per la qual cosa no s'arribarà a votar en el ple d'aquest divendres.