Lluís Soler (ACM) demana dir "prou a la resignació" i reclama amnistia per als presos sobiranistes

Publicat 26/10/2019 14:05:57CET
El president de la ACM Lluís Soler en l'acte de més de 700 alcaldes a la Generalitat contra la sentència del procés independentista, amb el presidente Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i el president del Parlament Roger Torrent, 26/10/2019.
ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS ACM

També se solidaritza amb els municipis que han sofert el temporal

BARCELONA, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, ha demanat dir "prou a la resignació" i ha reclamat amnistia per als presos sobiranistes condemnats pel Tribunal Suprem en el judici de l'1-O.

Ho ha dit aquest dissabte en un acte de suport als presos sobiranistes a la Generalitat i en rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, al qual també hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, al costat de centenars d'alcaldes.

Soler, que també ha mostrat la seva solidaritat amb els pobles catalans que han sofert el temporal en els últims dies, ha expressat el seu "més sincer rebuig" a la sentència pel procés independentista, que ha qualificat de trista.

"PROU REGISTRES"

"Prou sentències condemnatòries per buscar l'anhel de llibertat, prou registres a les nostres institucions, a les nostres associacions, a la mateixa ACM", ha reclamat Soler, també en referència al registre de dilluns a l'entitat que presideix.

Ha assegurat que aquests registres "fan que es busqui algo i que aquest algo es converteixi en un tot, i buscar un tot per intentar judicialitzar allò que no hauria de ser judicialitzable".

A més, ha recordat que el 2014 i el 2017 també es van celebrar actes similars al d'aquest dissabte, al Palau de la Generalitat amb alcaldes pel dret a l'autodeterminació, i que ara ho fan en rebuig a aquesta sentència, que els "consterna".

A més, ha qualificat la sentència d'injusta i ha afegit que no ha deixat indiferent el món local, que ha estat sempre al costat de les institucions a favor de la llibertat i que ara es mobilitza, ha defensat.

Soler ha citat unes paraules de Martin Luther King, que afirmava que l'opressor no dóna la llibertat lliurement a l'oprimit i que és el poble qui ha de guanyar la llibertat: "La llibertat la guanyarem".