Publicat 26/7/2020 18:53:35 +02:00CET

Lluís Puig, escollit president de la Mesa del congrés del nou JxCat amb el 96,8% dels vots

   BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'exconseller de la Generalitat Lluís Puig ha estat escollit president de la Mesa del congrés fundacional del nou JxCat amb el 96,8% dels sufragis, en una votació en la qual han participat de forma telemàtica 1.545 afiliats, ha informat el partit en un comunicat aquest diumenge.

   Amb 1.496 vots favorables, 13 en contra, 23 abstencions i 13 vots en blanc, la militància de JxCat ha avalat així la proposta de presidència del grup impulsor del partit, encapçalat per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'expresident de l'ANC i condemnat per el 1-O, Jordi Sànchez.

   En aquesta elecció també s'han "validat o ratificat diversos documents i estructures que serviran de base per articular JxCat", ha informat el partit, totes elles amb més del 90% de sufragis favorables.

   En total, han participat un 53,4% dels inscrits en el cens --un total de 2.893 per a aquesta votació-- fins a les 15.00 hores d'aquest diumenge, després d'iniciar-se aquest dissabte el congrés fundacional del partit.

   Per a la resta de càrrecs de la Mesa, han estat escollits vicepresidents Elena Font i Montse Rossell, mentre que seran vocals Raül Garcia, Imma Gallardo, Jordi Sendra, Glòria Freixa, Ricard Pérez i Meritxell Masó.

LLUÍS PUIG

   Després de ser escollit president, Puig ha afirmat que "la Mesa treballarà amb una escrupolosa neutralitat, vetllarà pel compliment estricte dels diferents reglaments i garantirà una polida transparència durant tot el Congrés", que s'estendrà fins al 3 d'octubre.

   I ha apel·lat a la participació activa dels afiliats durant aquest procés per "construir un instrument sòlid i útil amb el compromís d'aconseguir la independència de Catalunya, com a millor eina per garantir el benestar, el progrés i la llibertat".

Contador