Publicat 1/7/2020 23:05:27 +02:00CET

Lluís Puig adverteix que les posicions entre JxCat i PDeCAT estan "enrocades"

   No descarta que Puigdemont pugui anar a les llistes electorals

   BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

   L'exconseller de Cultura Lluís Puig des de Brussel·les ha advertit que les posicions entre JxCat i PDeCAT per a la reordenació de l'espai "s'estan enrocant".

   En un avançament d'una entrevista d'El Punt Avui recollida per Europa Press, i que es publicarà íntegrament aquest dijous, Puig afirma que després de dos anys i mig no s'ha aconseguit l'encaix entre les dues formacions.

   "Ja no queda més temps", ha alertat Puig, que ha admès que la relació entre JxCat i el PDeCat s'encamina cap a la ruptura, al no aconseguir sincronitzar els discursos de les dues forces.

   Puig ha afirmat que JxCat va néixer "precipitadamente" per concórrer a les eleccions del 21 de desembre de 2017, en les quals va ser la força independentista més votada.

   No obstant això, ha convingut que, des de l'endemà dels comicis, no hi ha un model de governança conjunt amb el PDeCAT: "Arribem aquí després de dos anys i mig en el qual no hi ha hagut oli als engranatges", ha apuntat.

   Puig, al costat dels presos del PDeCAT, ha defensat que JxCat sigui un partit, i ha apostat pel lideratge de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, del que ha dit que "segueix sent l'emblema del govern legítim".

   Així mateix, no descarta que Puigdemont pugui anar a les llistes electorals: "Crec que que és conscient d'això i té ganes de liderar aquest moviment que vol posar el país per davant de les organitzacions", ha explicat.