Publicat 28/06/2024 10:50

La llista de morosos de l'ATC s'eleva a 50 deutors per 83,3 milions a tancament del 2023

Archivo - Oficina de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC)
GOVERN - Archivo

Puja el nombre de deutors (+9) i l'import total (+9,5 milions) respecte al 2022

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

La llista de morosos de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) a 31 de desembre del 2023 compta amb 50 persones físiques o jurídiques amb deutes o sancions pendents de pagament per un import total de 83,3 milions d'euros.

En un comunicat aquest divendres, la Generalitat ha donat a conèixer la relació de persones amb comptes pendents amb l'organisme tributari català, que té un llindar de 600.000 euros per aparèixer en la llista.

El 2023, la xifra era de 41 deutors amb un deute de 73,8 milions, i el 2022 la xifra era de 51 deutors amb un deute total de 88,5 milions.

Aquests deutes i sancions tributaris es refereixen a tributs propis o cedits, l'aplicació dels quals correspon a l'agència tributària catalana.

Són deutes relacionats amb els impostos de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, successions i donacions, patrimoni, la taxa sobre el joc i liquidacions procedents de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en relació amb el cànon de l'aigua.

La llista no inclou les actuacions que s'hagin produït en relació amb aquests deutes i sancions més enllà del passat 31 de desembre, excepte els casos en què s'hagi acreditat el pagament de tot l'import que havia determinat la seva inclusió en la llista.

DEUTORS

La persona física o jurídica amb el deute de més import a l'ATC és Playbadalona, amb 9,3 milions d'euros, seguida de Rec Madral Companyia d'Aigües, amb 7,95 milions, i Riera de Cabanyes Companyia d'Aigües, amb 7,4 milions.

Per darrere hi ha Ana Maria Borrell Marin, amb un deute de 3,3 milions, l'empresa Moramar, amb 3,3 milions, i Montserrat Unanue Navarro, amb 3,2 milions.

La publicació de la llista, que inclou persones físiques, jurídiques i altres entitats i l'import conjunt, respon al pla de prevenció i reducció del frau fiscal i de foment de les bones pràctiques tributàries 2023-2026.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés