Publicat 14/6/2019 15:45:41 +02:00CET

La llista europea de paradisos fiscals es queda en onze territoris després de la sortida de Dominica

Blanqueamiento de dinero, paraíso fiscal
REUTERS - Archivo

BRUSSEL·LES, 14 juny (EUROPA PRESS) -

Els ministres d'Economia i de Finances de la Unió Europea (Ecofin) han retirat aquest divendres Dominica de la 'llista negra' de paradisos fiscals de la UE, que ara està formada per onze territoris.

En un comunicat, el Consell de la UE ha explicat que Dominica "ha complert els seus compromisos" i ha resolt els dubtes del bloc comunitari sobre l'intercanvi automàtic d'informació financera. En concret, l'illa del Carib ha completat els passos per ratificar el Conveni d'Assistència Administrativa Mutual en matèria fiscal de l'OCDE.

"Aquest pas garanteix la retirada de Dominica de la llista de la UE de països i territoris no cooperadors" en matèria fiscal, ha informat el Consell de la UE en un comunicat.

Després de la decisió d'aquest divendres, la 'llista negra' europea de paradisos fiscals queda formada per onze territoris, que són Samoa Americana, Belize, Fiji, Guam, illes Marshall, Oman, Samoa, Trinitat i Tobago, la Unió dels Emirats Àrabs, illes Verges dels Estats Units i Vanuatu.

La primera versió de la 'llista negra' europea de paradisos fiscals es va aprovar el desembre del 2017 i contenia 17 territoris que no cooperen en matèria fiscal. Des de llavors, els socis comunitaris han actualitzat la llista després de rebre i constatar canvis legislatius en aquestes jurisdiccions. La primera revisió de gran importància va tenir lloc el març d'aquest any.