Publicat 7/8/2019 13:53:33 +02:00CET

La Lliga Democràtica es constitueix com a partit i situa Astrid Barrio de presidenta

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

La Lliga Democràtica ha signat aquest dimecres davant de notari la seva constitució com a partit polític amb una executiva provisional presidida per la politòloga Astrid Barrio, ha informat el partit en un comunicat.

L'exdiputat de CiU al Congrés José Nicolás de Salas serà el vicepresident del partit, i l'expresident de Societat Civil Catalana (SCC) Josep Ramon Bosch el secretari general.

Aitor Agea s'ha situat al capdavant de la Secretaria d'Organització, Alex Miró dirigirà la Secretaria de Finances i tots ells ocuparan el càrrec fins que se celebri el congrés constituent.

"El nou partit és el resultat d'un llarg procés de reflexió entre persones de diferents sensibilitats i procedències vinculades pel convenciment que només des del respecte a l'estat de dret és possible el progrés i el manteniment de la cohesió social", exposen.

Els promotors de la formació volen oferir "als catalans descontents, desconcertats i desil·lusionats amb els estèrils resultats" del procés independentista, una opció política que defineixen catalanista sense complexos.

Asseguren que el partit mira de fer "del diàleg, el pactisme i el bon govern la seva raó de ser" i que vol aglutinar diverses sensibilitats i iniciatives que superin la política de blocs i construeixin els màxims consensos.

Per aconseguir aquest objectiu La Lliga Democràtica només posa un límit: "el respecte a les regles de joc" i reclama una visió àmplia i integradora del catalanisme.

"Un catalanisme que, amb ple respecte a la Constitució treballi per desenvolupar la singularitat de Catalunya que desplegui la seva màxima capacitat d'autogovern amb un finançament just i equitatiu i que contribueixi lleialment en l'avançament del conjunt d'Espanya com a força de govern", i subratlla que vol de fer-ho dins de la UE.