Publicat 28/2/2019 10:57:27 +01:00CET

La llei per reduir el malbaratament alimentari segueix la seva tramitació al Parlament

Comida, cena. Comer, hamburguesa, restaurante, amigos
PXABAY - Archivo

BARCELONA, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

La proposició de llei sobre la reducció del malbaratament alimentari seguir el seu trmit al Parlament després que cap grup hagi presentat esmenes a la totalitat al text.

La proposició, impulsada pel PSC, pretén reduir el malbaratament de menjar i aprofitar-lo millor implicant l'administració i tots els agents de la cadena alimentria, i per a aix demana elaborar un pla de lluita per assolir aquest objectiu i plans estratgics per als sectors relacionats.

Així, el text obliga als restaurants facilitar que els clients puguin emportar-se el menjar que no s'acabin, prohibeix als establiments comercials de més de 400 metres quadrats tirar aliments que hagin superat la data de consum preferent, i recull que els concursos públics de serveis que gestionen aliments tinguin clusules contra el malbaratament.

També estableix infraccions, sancions de fins a 50.000 euros i incentius fiscals per a la donació d'aliments a entitats d'acció social, entre d'altres accions.

Ats que cap grup ha presentat esmenes a la totalitat, la iniciativa seguir ara la seva tramitació parlamentria en ponncia i comissió abans de tornar en el ple per al seu debat i votació final.