Publicat 15/6/2019 13:50:06CET

Llarena rebutja deixar sense efecte l'ordre contra Puigdemont de jurar càrrec com a eurodiputat sense ser detingut

26M.- Puigdemont pide "no dejar solos a los que están en la prisión y el exilio" con un gran resultado
EUROPA PRESS

MADRID, 15 juny (EUROPA PRESS) -

L'instructor de la causa del procés en el Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha rebutjat deixar sense efecte l'ordre de detenció i ingrés a la presó que manté vigent contra l'ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, que està a Bèlgica. El líder independentista va realitzar la seva petició per poder acudir a jurar el seu càrrec d'europarlamentari davant la Junta Electoral Central sense ser arrestat.

El magistrat resol en el mateix sentit instat per la Fiscalia en el cas de Puigdemont i en el de l'exconseller Antoni Comín, que havia sol·licitat també el cessament de l'ordre de detenció que pesa contra ell.

En el seu informe, la Fiscalia rebutjava que pogués entendre's que tots dues gaudien ja d'immunitat parlamentària per haver-hi resultat electes en els comicis del passat 26 de maig, ja que per a això han de tenir plena condició de membres de la cambra europea. Aquesta condició s'adquireix amb els tràmits jura o promesa davant la Junta Electoral (el que els exigia tornar a Espanya i acudir al Congrés dels Diputats), declaració d'inexistència d'incompatibilitats i béns i l'assistència a la primera sessió del Parlament.