BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -
L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) forma part d'un consorci internacional que està desenvolupant una plataforma d'innovació per donar valor i millorar la competitivitat de la fruita andina, ha informat la Conselleria d'Agricultura aquest dimarts.
Dins d'aquesta iniciativa, l'Irta porta a terme una valoració dels diversos factors que influeixen en la qualitat de cinc fruits --la mora, la guaiaba, el lulo, el maracujà i el tomàquet d'arbre-- des del moment de la recol·lecta fins a l'exportació i comercialització, i aquestes variables es contrastaran amb les preferències dels consumidors amb l'objectiu de suggerir accions que millorin la qualitat.
El projecte Model de plataforma d'aprofitament integral, addició de valor i competitivitat de fruiters comercials andins --portat a terme per la Universitat Nacional de Colòmbia, Corpoica, Frugy, l'Irta i Akis-- busca millorar l'esquema de comercialització d'aquests productes i dels seus derivats, diversificant les vendes localment i ampliar les destinacions d'exportació.