Publicat 8/7/2019 17:36:28 +02:00CET

L'Iran recalca als EUA que "no hi haurà un millor acord" que el PIAC

Irán.- Irán rechaza la propuesta de Macron para expandir sus temas de diálogo por la falta de confianza mutua
REUTERS / CARLOS BARRIA - Archivo

MADRID, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers exteriors iranià, Mohammad Yavad Zarif, ha advertit aquest dilluns als Estats Units que "no hi haurà un millor acord" que el Pla Integral d'Acció Conjunta (PIAC) subscrit el 2015 pel qual Teheran es comprometia a limitar el seu programa nuclear a canvi de l'aixecament de les sancions.

"Els seus subalterns van vendre a Trump el disbarat que, si es carregava el PIAC amb terrorisme econòmic, podria aconseguir un acord millor", ha afirmat Zarif a través del seu compte oficial a Twitter.

"Cada vegada queda més palès que no hi haurà un millor acord que el que estrambòticament demanen que l'Iran compleixi íntegrament. Hi ha sortida, però no amb els subalterns a càrrec", ha afegit.

Iran ha confirmat aquest dilluns que ha començat a enriquir urani per sobre del 3,67 per cent fixat per l'acord nuclear de 2015 i ha ressaltat que arribar al 20 per cent és una opció.

El Govern de l'Iran ha anunciat que es desvincularà progressivament de l'acord i anunciarà noves mesures cada 60 dies, si Europa no pren "noves iniciatives" per garantir la plena reincorporació de la República Islàmica als mercats internacionals.

Teheran subratlla que aquestes mesures no suposen un incompliment de l'acord, ja que ho consideren legítim des del moment en què una de les parts --en aquest cas els Estats Units-- es va retirar unilateralment fa més d'un any.