Publicat 30/4/2019 10:22:19CET

L'IPC puja dues dcimes a l'abril, fins a l'1,5%, pels paquets turístics

EpData.- El IPC adelantado de abril, en gráficos
EPDATA

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 1% a l'abril en relació al mes anterior i va elevar dues dcimes la seva taxa interanual, fins a l'1,5%, el tercer repunt consecutiu i el nivell més alt des del passat mes de novembre, segons l'indicador avanat que ha publicat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'organisme estadístic ha atribut el repunt de la taxa interanual de l'IPC a l'encariment dels paquets turístics, pel descens de preus que van experimentar durant el mateix mes del 2018.

La taxa interanual del mes d'abril és la 32a taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 1,5% superiors als de fa un any.

Amb la dada del mes d'abril, l'IPC suma sis mesos consecutius amb taxes interanuals inferiors al 2%.

En el quart mes del 2019, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa interanual en l'1,6%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA augmentaria tres dcimes respecte al mes anterior.

En termes mensuals, l'IPC va avanar un 1% a l'abril, l'ala més significativa en aquest mes des del 2017, quan els preus també van augmentar un 1%. Per la seva banda, la variació mensual de l'indicador avanat de l'IPCA es va situar a l'abril en l'1,1%.

L'INE publicar les dades definitives de l'IPC del mes d'abril el proper 14 de maig.