L'IPC puja a Catalunya fins al 0,8% al juliol

Publicat 13/8/2019 10:37:54CET
Bitllets (recurs)
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya ha disminuït un 0,5% al juliol respecte al juny, i la taxa interanual ha augmentat una dècima, fins al 0,8%, segons dades que ha fet públiques aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació ha disminuït un 0,6% al juliol en relació amb el mes anterior, i ha augmentat en una dècima la seva taxa interanual, fins al 0,5%.

La taxa anual de l'IPC ha augmentat en 11 comunitats autònomes al juliol respecte al juny, i els increments més importants s'han registrat a les illes Balears, les Canàries, Castella-la Manxa, Galícia, Regió de Múrcia i Castella i Lleó -amb pujades de dues dècimes--, i s'ha mantingut estable en sis.

A Catalunya els preus que van pujar durant el mes juliol van ser els d'oci i cultura, que van experimentar un repunt d'un 1,9%; els de l'habitatge, amb un 0,6% més; els d'hotels, cafès i restaurants, amb un 0,5% més; els del transport, amb un 0,3% més; els de la medicina, amb un 0,2% més, i els de les comunicacions, amb un 0,1% més.

Els preus que van baixar durant el mes de juliol van ser els de vestit i calçat, amb un descens del 13,1%; els de parament de casa, amb un 0,7% menys; els d'aliments i begudes no alcohòliques, amb un 0,5% menys; els classificats en la categoria d'altres, amb un 0,3% menys, i els de begudes alcohòliques i tabac, amb un 0,1% menys, mentre que els preus de l'ensenyament es van mantenir.

PER PROVÍNCIES

Totes les províncies catalanes han disminuït la seva inflació durant el mes de juliol respecte al juny: a Lleida ha baixat un 0,7%; a Barcelona, un 0,6%; a Girona, un 0,4% i, a Tarragona, un 0,3%.

Pel que fa a la taxa interanual, Barcelona continua sent la província amb una taxa més alta, amb el 0,9%; seguida de Lleida, també amb el 0,9% i que puja una dècima respecte al juny; Girona, amb un augment de dues dècimes fins al 0,5%, i Tarragona, que es manté estable respecte al juny en el 0,2%.