Actualitzat 8/6/2020 8:35:27 +00:00 CET

L'Institut Sobiranies de Domènech i Arrufat integra Gabriel, Fernàndez, Pisarello i Roures

Xavier Domènech
EUROPA PRESS - Archivo

També comptarà amb Gemma Ubasart, Gala Pin i Benet Salellas

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

L'exdiputada de la CUP en el Parlament Anna Gabriel, l'exdirigent dels comuns Gemma Ubasart, l'exregidor de Barcelona Gala Pin i el politòleg Jordi Muñoz formaran part del consell de redacció del nou espai de reflexió Institut Sobiranies, que inclourà una publicació digital i que han impulsat l'exlíder dels comuns Xavier Domènech i l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat.

Comptarà també com a col·laboradors amb el soci fundador del Grup Mediapro, Jaume Roures; el diputat dels comuns i secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, i els exdiputats de la CUP en el Parlament David Fernàndez i Benet Salellas, han detallat fonts de la iniciativa aquest diumenge a Europa Press.

Han promogut aquest instrument de reflexió del catalanisme d'esquerres, anomenat Institut Sobiranies, com un espai de pensament estratègic dins del catalanisme popular i d'esquerres, i tindrà un consell de redacció i 50 col·laboradors.

També figuren entre els col·laboradors l'exdirigent d'ICV-EUiA Ricard Gomà; l'exdiputada dels comuns al Congrés Mar García; l'economista grec Costas Lapavitsas; l'ex-cap de gabinet de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, Manu Simarro, i el periodista Arturo Puente, entre uns altres.

El consell de redacció comptarà amb 22 persones --vàries de les quals també exerciran com a col·laboradors--, i inclourà l'ex-assessor de Domènech Adrià Porta; l'assessora Maria Corrales; l'economista Sergi Cutillas, i l'exdiputada dels comuns al Congrés Sonia Farré, entre altres perfils, entre els quals figuren politòlegs i economistes.

FOMENTAR EL DEBAT

El projecte, que pivota sobre l'òrbita d'comuns i CUP, estarà format per aquest consell de redacció i el grup col·laborador, que impulsaran diverses iniciatives per fomentar el debat, com a cursos, un cicle de conferències i una revista digital, la primera publicació de la qual consistirà en un monogràfic sobre les conseqüències de la pandèmia del coronavirus.

Aquest espai de reflexió pretén anar més enllà dels partits polítics i ser plural i divers, amb la intenció d'enfortir l'espai del catalanisme d'esquerres des d'un espai de pensament transversal, i es presentarà mitjançant un espai web que es publicarà aquest dilluns a les 11.00 hores i amb una conferència telemàtica el dijous amb Arrufat i Domènech.

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià