Publicat 17/1/2019 17:25:44 +01:00CET

L'Institut Martin Luther King aclareix que Torra no va estar a la seva seu en la seva visita a Califrnia

Quim Torra en una conferncia pronunciada a la Universitat de Stanford
GOVERN

En resposta a un email del diputat de Ciutadans al Parlament Sergio Sanz

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El director de l'Institut Martin Luther King de la Universitat de Stanford (Califrnia, EUA), Clayborne Carson, ha aclarit que el president de la Generalitat, Quim Torra, no va estar a la seva seu durant la seva visita d'aquesta setmana, sinó que va participar en un seminari que no va tenir lloc a l'Institut.

Carson ha respost així el diputat de Cs al Parlament Sergio Sanz, que li va escriure un correu electrnic expressant la seva sorpresa pel fet que l'Institut hagués "obert les seves portes" a algú a qui defineix com a "supremacista", segons va relatar ell mateix a la seva pgina de Facebook.

La resposta que va rebre Sanz --que és la mateixa que diu haver rebut una altra persona que va seguir el seu exemple-- qualifica d'"idea equivocada" partir de la base que Torra va ser convidat a l'Institut.

Carson aclareix que el va convidar a participar en un seminari que imparteix, que porta el títol 'Dels drets civils als drets humans': "El seminari no va tenir lloc a l'Institut, i no va visitar l'Institut", afegeix.

"La meva invitació no es va basar en el meu suport a la independncia de Catalunya, sinó en el dileg que he tingut amb el president Torra sobre la dificultat de reconciliar els sentiments nacionalistes amb l'ideal dels drets humans universals", afegeix el text.

També precisa que, durant el seminari, Torra va respondre preguntes "crítiques" que li van plantejar tant ell com els seus estudiants, un dels quals és "un catal que s'oposa fermament a la independncia de Catalunya".

L'última hora del seminari, finalitza el text, va ser oberta a la comunitat de Stanford, "que també va incloure tant a partidaris com a detractors del moviment independentista (incloent un representant del Govern espanyol)". Es tractava, en aquest cas, del cnsol espanyol a San Francisco, Diego Muñiz, que va intervenir en l'acte.

CIUTADANS ACUSA TORRA DE SUPREMACISME CULTURAL

El diputat de Cs Sergio Sanz havia escrit a Carson un llarg email en el qual li diu que Torra ha escrit diversos articles que "destillen supremacisme cultural" i l'acusa de defensar un projecte separatista "basat en el supremacisme tnic".

Relata, a més, que Torra va participar en l'homenatge a Daniel Cardona, fundador de 'Nosaltres sols', incloent una cita seva; inclou cites racistes de qui va ser president d'ERC, Heribert Barrera, i es remunta als anys 30 per dir que aquest partit estava preocupat per la "raa catalana" davant l'arribada d'andalusos o murcians.

Per tot aix, li diu que li resulta incomprensible que un institut que porta el nom d'algú que "representa el millor de l'ésser hum, humanisme, igualtat i justícia", obrís les seves portes a algú que "representa el contrari: supremacisme cultural, racisme, discriminació lingüística".