L'INH lamenta "desqualificacions personals" després de les crítiques de Pedret i Rufián

Publicat 15/8/2019 11:15:01CET
La escritora Patricia Gabancho, el periodista Quim Rutllant, el escritor y jefe de investigación del Institut Nova Història, Jordi Bilbeny, y el experto en cultura popular, Jan Grau, en la presentación del libro La Sardana y la religión de las brujas, de
INSTITUT NOVA HISTÒRIA - Archivo

BARCELONA, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Nova Història (INH) ha lamentat les desqualificacions personals contra membres del seu patronat i del seu equip investigador, després que el diputat d'ERC Gabriel Rufián i el diputat del PSC Ferran Pedret hagin criticat que la institució rebi fons públics, segons ells.

En un comunicat aquest diumenge, l'entitat ha defensat el seu paradigma interpretatiu de la Història de Catalunya entre els segles X i XVII: "Treballem per esbrinar tot allò que ens han tergiversat".

L'entitat ha assegurat que accepta les crítiques "com a elements del joc democràtic i de la llibertat que tot país que es vol lliure necessita", i ha afegit que la seva tasca se sustenta amb donatius privats i amb la col·laboració de voluntaris.

L'INH ha afirmat que els seus procediments d'investigació i interpretació volen "superar les visions simplistes i únicament descriptives de la Història" i que tracten de contrarestar el pes de la censura i la manipulació en els relats històrics.

A tals efectes, consideren que "és necessari dubtar de les versions oficials", des del regnat de Ferran II fins a la dictadura franquista, segons han detallat.