Publicat 23/12/2021 10:58CET

L'INE eleva sis dècimes el creixement del PIB del tercer trimestre, fins al 2,6%

Archivo - Arxiu - Monedes, moneda, bitllet, bitllets,euro ,euros
EUROPA PRESS - Archivo

Millora una dècima, fins a l'1,2%, el creixement del segon trimestre i empitjora la dada del primer, fins al -0,7%

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

L'economia espanyola va créixer un 2,6% el tercer trimestre de l'any, 1,4 punts per sobre de la taxa del segon trimestre (1,2%), segons les dades de la Comptabilitat Nacional que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquest creixement trimestral del 2,6% durant els mesos d'estiu és sis dècimes superior a la dada que va avançar l'organisme estadístic a finals d'octubre, quan va avançar un augment del PIB del 2% per al període juliol-setembre.

En taxa interanual, el PIB va créixer un 3,4% el tercer trimestre, respecte del 17,7% del trimestre precedent, després de l'aturada que va patir el 2020. Aquesta taxa del 3,4% és set dècimes superior a la que va avançar Estadística el passat 29 d'octubre.

La demanda nacional va sumar 2,5 punts al creixement del PIB interanual, 14,9 punts inferior a la del segon trimestre, mentre que la demanda externa va tenir una aportació de 0,9 punts, set dècimes superior a la del trimestre passat.

La revisió a l'alça del tercer trimestre coneguda aquest dijous es produeix després que fa unes setmanes l'organisme es va reunir amb un grup extens d'analistes als quals va traslladar que alguns indicadors que va utilitzar per al seu avanç de dades del tercer trimestre s'han comportat millor del que s'havia estimat inicialment.

I és que l'avanç del PIB del tercer trimestre que va difondre Estadística a finals d'octubre es va elaborar amb la informació sobre l'evolució econòmica aleshores disponible, amb dades, en la majoria dels casos, que arribaven fins al segon mes del trimestre (agost).

No obstant això, com s'ha anat succeint en l'avanç de resultats dels darrers trimestres, l'INE també va poder comptar amb resultats avançats d'algunes de les seves fonts referides al mes de setembre, estimacions d'indicadors basats en dades administratives i altres fonts addicionals, tot i que el volum d'informació del que va disposar per a l'avanç del tercer trimestre va ser inferior que altres vegades.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés