L'INE confirma que l'IPC es va mantenir en el 0,1% a l'octubre

Publicat 14/11/2019 11:11:47CET
Variació interanual de l'IPC fins a l'octubre del 2019 (INE).
EPDATA

MADRID, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 1% a l'octubre pel que fa al mes anterior però va mantenir la seva taxa interanual en el 0,1%, el seu nivell més baix des de l'agost del 2016, segons les dades definitives que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estadística ha atribuït el manteniment de la taxa interanual de l'IPC del mes d'octubre a l'encariment de l'electricitat i dels aliments, un augment que es va veure compensat per l'abaratiment del gas, els carburants i els paquets turístics.

La taxa interanual de l'octubre és la trenta-vuitena taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són avui un 0,1% superiors als de fa un any.

Amb la dada del mes d'octubre, l'IPC interanual frena la tendència a la baixa després de dos mesos consecutius de descensos.

La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, es va mantenir a l'octubre en l'1%, de manera que se situa gairebé un punt per sobre de l'IPC general.

En el desè mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa anual en el 0,2%, igual que al setembre.

Contador