Actualitzat 28/6/2019 10:38:50 +00:00 CET

L'INE confirma l'acceleració del PIB: creix un 0,7% en el primer trimestre i un 2,4% interanual

EPDATA

MADRID, 28 Juny (EUROPA PRESS) -

L'economia espanyola va créixer un 0,7% entre gener i març, una dècima més que el trimestre precedent, gràcies, principalment, a la inversió, que va passar d'una taxa negativa del 0,2% l'últim quart del 2018 a mostrar un creixement fins al març de l'1,4%, segons la Comptabilitat Nacional publicada aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El consum, per la seva banda, va seguir mostrant aquest trimestre taxes positives, amb avanços del 0,4% en el cas de les llars (el mateix que el trimestre anterior), del 0,7% en les institucions sense finalitats de lucre (set dècimes més) i del 0,4% en les Administracions Públiques, igualant el creixement del trimestre anterior.

El PIB també va trepitjar una mica l'accelerador en valors interanuals en mostrar en el primer trimestre un creixement del 2,4%, una dècima superior al del trimestre anterior. La demanda nacional va contribuir amb 2,2 punts al creixement, tres dècimes menys que l'últim quart del 2018, mentre que la demanda externa va tornar a taxes positives i va aportar dues dècimes, en contrast amb les dues dècimes que va restar l'últim trimestre de l'any passat.

L'ocupació, mesurada en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, va accelerar una dècima el seu creixement trimestral, fins al 0,7%, i dues dècimes el seu avanç interanual, fins al 2,8%, la qual cosa suposa la creació en un any de 510.000 llocs de treball equivalents a temps complet.