Publicat 7/6/2019 13:25:21 +02:00CET

Linde qualifica de "disbarat absolut i monumental" la renda bàsica universal

Boga qualifica de "disbarat absolut i monumental" la renda bàsica universal
EUROPA PRESS

L'exgovernador del Banc d'Espanya preveu diverses pertorbacions molt importants pel Brexit

LA SEU D'URGELL (LLEIDA), 7 juny (EUROPA PRESSS) -

L'exgovernador del Banc d'Espanya Luis María Linde ha assegurat aquest divendres que la renda bàsica universal és "un disbarat absolut i monumental", que governs i societat han d'afrontar el futur del sistema de pensions, i creu que els baixos increments salarials no s'entenen en el context de creixement sense la globalització.

Linde ha fet aquestes declaracions en una conferència a la Trobada Empresarial als Pirineus a la Seu d'Urgell (Lleida) que ha inaugurat aquest divendres el president de la Generalitat, Quim Torra, i en la qual hi participen uns 600 empresaris i professionals.

"Jo crec que la renda bàsica universal, no la renda d'inserció, no les ajudes justificades, la renda universal en sentit pur estricte, el fet que tot ciutadà té dret a la renda bàsica amb independència de la seva edat, del seu nivell de renda, com quan naixem amb un DNI, això és un disbarat absolut i monumental", ha afirmat en respondre a una pregunta del públic sobre aquesta qüestió.

Amb relació al futur de les pensions, ha dit que ha de plantejar-se en afirmar: "Al més aviat possible, els espanyols i els partits polítics i els governs ens hem de donar compte que això és una necessitat absoluta i que hi ha pactes trasversales. No parlem de qüestions ideològiques, són tècniques".

A la pregunta sobre quin consell podia donar als accionistes de Bankia que estiguin preocupats per la volatilitat de les accions, ha contestat: "Consell no puc, no puc fer cap comentari sobre això. Es va intentar fer tan bé com va ser possible".

Sobre la seva previsió dels efectes del Brexit, ha considerat factible una sortida sense acord, i ha dit que si es produeix a curt termini hi haurà "pertorbacions molt importants de tot ordre, que afectaran sectors tan importants com el transport, la banca i el comercial".

En ser preguntat sobre la independència del Banc Central Europeu, Linde ha afirmat que ha de ser almenys tant com el Bundesbank "encara que hi hagi queixes, protestes i polítics o analistes que no els agrada".