Publicat 11/12/2017 17:48

L'Idescat defensa la seva col·laboració en el registre a la recerca del cens de l'1-O

Frederic Udina (Arxiu)
Generalitat

BARCELONA, 11 des. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Català d'Estadística (Idescat) ha defensat aquest dilluns la seva col·laboració amb els agents de la Policia Nacional que es van personar dimarts passat a la seva seu per ordre del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona per cercar el cens que el Govern català va utilitzar per al referèndum de l'1-O.

El director de l'Idescat, Frederic Udina, ha dit en un comunicat que va rebre la resolució d'entrada i registre aquest mateix dia, i ha negat que rebessin abans cap diligència de petició d'informació.

L'Idescat ha afirmat que l'objectiu del registre era determinar si la Plataforma tecnològica Cerdà contenia dades censals que s'haguessin pogut utilitzar per al referèndum.

"El director de l'Idescat va facilitar immediatament l'accés als sistemes d'informació de l'Idescat", assegura l'institut, i afegeix que els agents de la Policia Nacional van comptar amb tota la col·laboració dels responsables i tècnics de cada àmbit requerit.

Agrega que cap dels serveis de l'Idescat es va veure alterat durant les cinc hores que va durar el registre, des de les 9.35 fins a les 15.00, diu el comunicat.

DECISIÓ JUDICIAL

El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer va autoritzar l'accés a l'Idescat per procedir al bolcat d'informació i tractar de recaptar més dades sobre com es van obtenir les dades personals de ciutadans.

L'Idescat és l'òrgan estadístic de la Generalitat i, encara que és autònom, depèn de la Conselleria d'Economia i Hisenda, que el seu últim titular ha estat Oriol Junqueras.

L'Idescat va ser l'organisme al qual el llavors secretari general de la Vicepresidència i 'número dos' d'Junqueras, Josep Maria Jové, va encarregar digitalitzar i actualitzar el cens.

L'encàrrec es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) el 18 de setembre, dos dies abans dels arrests dels 14 alts càrrecs (entre ells Jové).

Després de la detenció de Josep Maria Jové, fonts de l'Idescat van assenyalar que l'encàrrec que els havia fet "no tenia res a veure amb el referèndum".

Se cenyia, segons van explicar a Europa Press, a la delimitació territorial de les seccions censals, que són unitats geogràfiques d'un màxim de 2.000 habitants que serveixen per elaborar censos electorals però també per a moltes altres utilitats, com planificar el transport públic.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés