Publicat 11/5/2019 13:52:39CET

El líder laborista britànic promet duplicar el salari mínim juvenil

- PARTIDO LABORISTA - Archivo

LONDRES, 11 Maig (EUROPA PRESS) -

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha promès aquest dissabte elevar de 4,35 lliures a l'hora a 10 lliures a l'hora el salari mínim dels treballadors de menys de 18 anys, la qual cosa suposaria unes 2.500 lliures més a l'any.

"El mateix salari per al mateix treball difícilment pot considerar-se alguna cosa controvertida. Per què estem discriminant els joves?", s'ha preguntat Corbyn aquest dissabte durant un acte a Birmingham.

"No hi ha cap descompte a les botigues per ser menor d'edat. És el moment de posar fi a aquesta discriminació", ha agregat. "Els joves han de ser valorats i no explotats per empresaris que rebaixen així les seves despeses laborals. Si fan el treball, paga'ls-hi el seu salari, un salari digne", ha reblat.

Al Regne Unit els menors de 16 i 17 anys no estan obligats a seguir estudiant i tenen aquest salari mínim, mentre que fins als 25 el salari mínim és de 8,21 lliures a l'hora, unes xifres fixades per un organisme independent que Corbyn vol eliminar a partir de 2020.

Anteriorment Corbyn havia promès elevar el salari mínim nacional --per a majors de 25 anys-- a 10 lliures l'hora si finalment el laborisme arriba al poder.

Per al director de l'Institut per als Estudis Fiscals, Paul Johnson, és una mesura "dramàtica" que podria posar al carrer molts joves. Un portaveu laborista, Chris Philp, ha destacat que en l'última dècada s'ha aconseguit reduir l'atur juvenil i l'economia "segueix creixent, la qual cosa dona a la gent jove la seguretat d'un futur millor".

El 2018 la taxa d'ocupació dels joves de 16 i 17 anys era del 44 per cent, molt inferior al 65 per cent de 1993, segons l'Informe de la Comissió de Salaris Baixos, l'encarregada de fixar el salari mínim per a cada tram d'edat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.