Publicat 01/04/2024 14:40

Liberty Media, propietària d'F1, compra l'espanyola Dorna, propietària de MotoGP, per 4.200 milions

Jorge Martín celebrant una victòria a Portimao (Portugal) en una cursa de MotoGP
GIGI SOLDANO / DPPI Media / AFP7 / Europa Press

MADRID, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El conglomerat de mitjans i entreteniment Liberty Media, propietari dels drets de la Fórmula 1, ha arribat a un acord amb Bridgepoint i Canada Pension Plan Investment Board per adquirir la companyia espanyola Dorna Sports, titular exclusiva dels drets comercials del Campionat Mundial de MotoGP, amb una valoració de 4.200 milions d'euros.

Segons l'acord, que es completarà a finals del 2024, Liberty Media adquirirà el 86% de MotoGP i la direcció de MotoGP conservarà aproximadament el 14% del capital en el negoci.

La transacció reflecteix un valor empresarial per MotoGP de 4.200 milions d'euros i un valor patrimonial de 3.500 milions d'euros, i s'espera que el saldo de deute existent a MotoGP es mantingui després del tancament.

S'espera que la contraprestació de capital per als venedors estigui composta per aproximadament un 65% en efectiu, un 21% en accions ordinàries de la Sèrie C Liberty Formula One (FWONK) i un 14% del capital de gestió retingut de MotoGP.

La contraprestació en efectiu es finançarà amb una combinació d'efectiu i deute, subjecta a les condicions del mercat, mentre que la contraprestació per accions d'FWONK s'establirà segons un preu mitjà ponderat per volum de 20 dies abans del tancament de la transacció.

En aquest sentit, Liberty Media té l'opció, en el seu exclusiu criteri, d'entregar efectiu addicional en lloc d'accions ordinàries d'FWONK.

En el marc de l'operació, MotoGP s'atribuirà a l'estoc de seguiment del Grup de Fórmula U de Liberty Media, que ha destacat el creixement de MotoGP, i acollirà 21 curses a 17 països en la temporada 2024.

D'altra banda, la companyia ha confirmat que Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna des del 1994, continuarà al capdavant del negoci amb seu a Madrid.

"MotoGP és una lliga global amb una base de seguidors lleials i entusiastes, curses captivadores i un perfil financer que genera un gran flux de caixa", ha declarat Greg Maffei, president i conseller delegat de Liberty Media, per qui el negoci té importants avantatges.

"Aquest és el següent pas perfecte en l'evolució de MotoGP, i estem emocionats pel que aquesta fita aporta a Dorna, al paddock de MotoGP i als aficionats a les curses", ha subratllat Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna. "Aquesta transacció és un testimoni del valor de l'esport actual i del seu potencial de creixement", ha postil·lat.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés