Publicat 6/12/2019 10:35:17 +01:00CET

L'hostaleria catalana preveu una ocupació del 85% al Pirineu aquest cap de setmana

Neu, nevada, Pirineus, Berguedà, Fígols, temporal, hivern, muntanya, poble, fred.
EUROPA PRESS - Archivo

La majoria de l'oferta es concentra a les comarques de muntanya, on s'estima fins a un 100% a peu de pista

BARCELONA, 6 des. (EUROPA PRESS) -

L'hostaleria catalana preveu una ocupació d'un 85% al Pirineu aquest cap de setmana de tres dies, cosa que significa que la majoria d'hotelers preveu xifres similars a les del pont de l'any passat --que va tenir amb un dia més--, gràcies a la bona previsió meteorològica.

Quant a la província de Barcelona, que es troba en temporada baixa, el Gremi d'Hotels no ha fet previsions per a aquest any, mentre que el 2018 va augurar una ocupació del 60%, que suposava un significant augment respecte al 45% previst del 2017, marcat pel conflicte polític.

L'atracció turística se centrarà en les comarques del Pirineu català, on es preveu una ocupació superior, que pot arribar fins al 100% als hotels situats a peu de pista, segons la Federació d'Hostaleria de Lleida.

Segons el seu portaveu, Josep Castellarnau, el fet que aquest cap de setmana sigui més curt que el de l'any passat no suposa un 'handicap' per a l'arribada de turistes perquè en aquestes dates les pernoctacions són de dos dies i no de quatre, ha explicat en declaracions a Europa Press.

"Quant a la previsió, estarem en un 85% a tot el Pirineu, i creiem que, com les condicions de la neu són molt bones, els hotels de peu de pista arribaran al 100%", ha assegurat, i ha explicat que l'altre tipus turisme dominant en aquestes dates, el familiar, ocuparà les places ofertes a la plana de Lleida.

De fet, Castellarnau ha sostingut que per a aquest cap de setmana es compliran dues premisses bàsiques per tenir bones xifres d'ocupació: l'existència de neu i, per tant, les condicions per esquiar, i la previsió de bon temps per a tot el cap de setmana.

GIRONA

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveu una ocupació d'entre el 80% i el 90% al Pirineu gironí durant el cap de setmana dels festius de la Constitució i de la Immaculada Concepció, segons dades obtingudes de les onze associacions membre de l'entitat.

A la Cerdanya, la federació estima una ocupació del 89%, al Ripollès del 76% i a la Garrotxa del 80%, unes xifres lleugerament superiors a la previsió de pernoctació a la ciutat de Girona i rodalies (72%), i a l'interior de la comarca la Selva (65%), ha explicat la portaveu, Marina Figueras, en declaracions a Europa Press.

A les comarques del litoral gironí, la federació preveu una ocupació més baixa perquè estan en temporada baixa --compta amb un 25% dels hotels oberts--, per la qual cosa l'estimació se situa en el 60% a l'Alt Empordà, en el 65% a la Costa Brava Centre i en el 70% a la Costa Brava Sud.

En comparació amb el 2018, tot i que aquest any té un dia menys, la majoria d'associats de la federació de Lleida preveu unes festivitats semblants en termes d'ocupació, tot i que una minoria ha acusat el fet de comptar amb un dia menys.

TARRAGONA

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) preveu una ocupació del 80% de les places disponibles en apartaments, hotels i càmpings de la província, semblant a les dades registrades l'any passat.

En concret, del 6 al 8 de desembre hi ha oberts 17 càmpings --set de costa i deu d'interior--, que representen el 30% del total, 300 apartaments (5%) i 21 hotels, aquests últims situats a Salou, Cambrils i la Pineda i amb una oferta total de 12.500 places, cosa que suposa una disponibilitat del 25%.

En declaracions a Europa Press, el seu portaveu, Xavier Guardià, ha explicat que aquest cap de setmana, que ha qualificat d'híbrid perquè no és un pont de dos dies extra, els càmpings tindran més oferta a l'interior perquè a la costa és temporada baixa i perquè els turistes seran principalment catalans i de la resta d'Espanya.

"A la nostra zona qui té més camp és PortAventura, perquè una part molt gran d'aquest públic és atret pel parc temàtic. Normalment el temps és bastant bo en aquesta època i la gent ve a visitar el Priorat i Prada de Conflent, i busquen el comerç i la restauració de Reus, Tarragona i Cambrils", ha explicat.

Tot i que aquest cap de setmana té un dia menys, el portaveu ha sostingut que les xifres van a ser molt similars a anys anteriors perquè el nombre d'allotjaments oberts és molt semblant i mai no presenta grans pujades perquè estan en plena temporada baixa, en les seves paraules: "Desembre i gener són dos mesos en què hi ha poca oferta".