Publicat 03/08/2023 17:38

L'hostaleria catalana lidera les mesures de sostenibilitat a la costa, segons Ecovidrio

Archivo - Arxivo - Un contenidor d'Ecovidrio.
JOSE MONTERO OLIVARES - Archivo

Aconsegueix una nota de 8,7 punts, per davant de Comunitat Valenciana (7,6)

BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

L'hostaleria catalana lidera la implementació de mesures de sostenibilitat a les zones de costa, segons el 'II Baròmetre sobre la sostenibilitat hotelera a les nostres costes' d'Ecovidrio, ha explicat l'entitat en un comunicat aquest dijous.

En concret, els hostelers catalans compten amb un 8,7 de nota a l'índex, 1,6 punts més que un any enrere i per davant de la Comunitat Valenciana (7,6), Balears (7,6), Andalusia (7,4) i Múrcia (7,3).

El Baròmetre ha analitzat l'aplicació de mesures de sostenibilitat a més de 1.900 establiments hotelers a Catalunya i ha apuntat que els resultats "constaten no només el compromís i maduresa del sector horeca a Catalunya, sinó que els hotelers catalans estan avançant amb fermesa i a bon ritme" en la implantació de mesures de sostenibilitat.

Per províncies, Tarragona és la que té una millor nota, amb un 9, seguida de Girona (8,9) i Barcelona (8,2%), i els restaurants lideren el rànking amb un 8,9, per davant d'hotels (8,8), cafeteries i bars (8,5), altres tipus de locals (8,4) i locals d'oci nocturn (8,4).

D'altra banda, Ecovidrio ha assenyalat que el 97,3% dels establiments catalans compta amb mesures a favor de l'eficiència energètica, com llums led, sensors de moviment o temporitzadors, i regulen la temperatura de l'aire condicionat.

ENVASOS DE VIDRE

El Baròmetre apunta que el 91,3% dels enquestats aplica mesures per gestionar correctament els seus residus, 10,3 punts percentuals més que un any enrere, amb un 99% en la gestió de vidre, un 98,5% en la d'oli de cuina i un 97,8% en paper i cartró.

La fracció orgànica, per la seva banda, va ser gestionada correctament pel 92,3% dels locals, "una xifra molt per sobre de la mitjana de tots els territoris analitzats", que es va situar al 47,9%.

El consum eficient d'aigua és un altre dels punts en els quals els hostelers catalans han millorat respecte a l'any passat, amb un 96,4% del total aplicant mesurades d'estalvi d'aigua, 29 punts percentuals més que un any enrere.

D'altra banda, el consum responsable "continua sent l'assignatura pendent dels hostelers catalans", amb un 65,9% del total i un creixement interanual d'11 punts.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés