Publicat 22/2/2019 15:56:03CET

L'Hospitalet de Llobregat aposta per l'art i la gastronomia per acostar els assistents a l'MWC i els ciutadans

Núria Marín i John Hoffman
David Zorrakino - Europa Press

Uns 22.000 estudiants i educadors assistiran al Youth Mobile Festival

L'Hospitalet de Llobregat (BARCELONA), 22 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha presentat aquest divendres les activitats organitzades per l'Ajuntament durant el Mobile World Congress (MWC), per donar a conixer la ciutat entre els congressistes i acostar la ciutadania a l'esdeveniment "a través de la gastronomia i l'art".

En un acte davant de l'espai de l'MWC al recinte Gran Via de Fira de Barcelona amb el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, l'alcaldessa ha ressaltat que el programa d'activitats "no només est pensat per als visitants, sinó també per als ciutadans".

Marín ha celebrat que l'edició d'aquest any "té molt bona pinta" i que el congrés té un impacte econmic de més de 500 milions d'euros a l'rea Metropolitana de Barcelona i a Catalunya.

JOHN HOFFMAN (GSMA)

Hoffman ha ressaltat la transformació que hi ha hagut a la zona de l'MWC, especialment en els últims set anys, i que ha estat grcies a la collaboració públic-privada: "Permet que tots els sectors guanyem".

Ha dit que aquest any el congrés est enfocat cap a la connectivitat intelligent i ha defensat que en l'art i la gastronomia també hi ha connectivitat intelligent, perqu connecten les persones de la ciutat amb els visitants.

El president de l'Associació de Gastronomia i Turisme de l'Hospitalet i el Baix Llobregat, Óscar Teruelo, ha ressaltat que el municipi és una "ciutat viva en constant evolució que segueix rebent nous vens amb els braos oberts" i que acull projectes pioners com el districte cultural.

La responsable del restaurant Brot, Aina Martín, ha convidat els congressistes a "gaudir de la gastronomia de l'Hospitalet" i ha agrat a l'alcaldessa l'impuls que dona a la gastronomia.

El ballador de flamenc de La Capitana José Manuel Álvarez ha subratllat, a més, que l'Hospitalet és una "ciutat d'acolliment on les diferents cultures s'entrellacen", i, després dels discursos, ha actuat al costat de diverses ballarines.

ACTIVITATS I TECNOLOGIA

Des d'aquest dissabte fins a dimecres vinent hi haur un espai a la plaa Europa denominat Fun Space, on es podr degustar la cuina local amb actuacions de dansa i música.

Un segon espai, a prop del recinte firal, ser el Chill-out Space, que estar actiu des del dilluns fins al dimecres i també oferir menjar local; i en un dels parterres de la plaa Europa, els artistes Mnica Planes i lex Palacín presentaran un grup escultric.

Les activitats d'aquests espais s'emmarquen en 'l'Hospitalet Experience', una proposta de fusió de cuina i cultura que va més enll de les activitats que coincideixen amb l'MWC.

I del dimarts al divendres, La Farga acollir el II Youth Mobile Festival (YoMo) organitzat per GSMA, en qu est previst que 22.000 estudiants i educadors --2.100 de l'Hospitalet-- assisteixin a l'exposició amb 50 parades i tallers per a joves.

John Hoffman ha destacat sobre aquest esdeveniment que més del 50% dels assistents seran dones joves, la qual cosa contribuir a reduir la "bretxa de gnere" en la tecnologia.

Entre les activitats organitzades per l'Ajuntament per l'MWC aquest any, també hi ha l'Hospitalet Mobile Tech, que s'ha fet durant les dues setmanes prvies al congrés: han estat unes sessions formatives sobre tecnologia en qu han participat 700 persones de la ciutat.