Publicat 23/7/2019 10:24:56 +02:00CET

L'Hospitalet aprovarà aquest dimecres un canvi urbanístic per ampliar el recinte de Gran Via

Recinte de Gran Via de Fira de Barcelona
FIRA BARCELONA - Archivo

Marín destaca que la ciutat "fa els seus deures" per generar riquesa

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 23 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) té previst aprovar aquest dimecres un canvi urbanístic que permetrà l'ampliació del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb la projecció d'un nou pavelló que podria obrir les portes el 2024, han informat a Europa Press fonts del consistori i de Fira.

El consistori liderat per Núria Marín va informar dimecres passat en la sessió de la junta de govern local l'inici de la tramitació per modificar el Pla General Metropolità (PGM) en l'àmbit delimitat pels carrers Ciències, Salvador Espriu, José Agustín Goytisolo i l'avinguda Joan Carles I, ha publicat 'La Vanguardia'.

El Pla Estratègic d'espais firals, que es va aprovar al febrer, projectava des de llavors l'ampliació del recinte firal de Gran Via amb la construcció, entre d'altres actuacions, d'un nou pavelló que sumarà 90.000 metres quadrats de sostre edificable, dels quals 60.000 serien del nou edifici de dues plantes.

La proposta serà ratificada aquest dimecres en el ple municipal de l'Ajuntament de l'Hospitalet en el qual partit socialista de l'alcaldessa té majoria absoluta, encara que podrien sumar-s'hi els vots d'altres formacions polítiques que veuen en el projecte una possibilitat de creixement de la ciutat.

En un tuit recollit per Europa Press, l'alcaldessa de l'Hospitalet i actual presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha subratllat que d'aquesta manera la ciutat "fa els seus deures" per generar riquesa que permeti reinvertir-la en els barris i en les persones.

"Iniciem els tràmits que, amb la feina coordinada de totes les institucions implicades, culminaran en l'ampliació de la Fira", ha recalcat Marín.

A mitjans del passat mes de febrer, Fira de Barcelona va anunciar un procés d'ampliació i remodelació que passava per sumar més superfície al recinte de Gran Via, dissenyat per l'arquitecte japonès Toyo Ito i que actualment compta amb 240.000 metres quadrats de superfície bruta expositiva.

En la nova parcel·la, Fira va projectar la construcció del nou pavelló, a més d'una edificació per a oficines i serveis, destinats a usos firals, que enllaçarà amb el pavelló 1 i el hall Europa del recinte mitjançant un pas elevat, i que donarà continuïtat a la passarel·la que connecta tots els pavellons.

Amb aquesta actuació, la superfície expositiva bruta del recinte de Gran Via creixeria fins als 300.000 metres quadrats, i se situaria entre "les instal·lacions més importants de tot el món per espai, a més de destacar per la seva funcionalitat, tecnologia, qualitat, innovació i sostenibilitat", explicava Fira.

PLA ESTRATÈGIC D'ESPAIS FIRALS

El Pla Estratègic d'espais firals, que responia a un encàrrec del Consell General de Fira de Barcelona, es va canalitzar mitjançant un protocol que va signar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

També pel llavors president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el llavors president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el president de Fira 2000, Albert Castellanos.