Publicat 24/7/2019 15:20:53 +02:00CET

L'Hospitalet aprova un canvi urbanístic per ampliar el recinte de Gran Via

Recinte Gran Via de Fira de Barcelona.
AYUNTAMIENTO DE L'HOSPITALET (BARCELONA)

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha aprovat aquest dimecres la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per permetre l'ampliació del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ha informat el consistori en un comunicat.

Aquesta ampliació suposarà arribar fins als 300.000 metres quadrats de superfície expositiva al recinte de Gran Via i es preveu que finalitzi el 2024.

El consistori liderat per Núria Marín ha impulsat el plantejament urbanístic "necessari" per generar l'espai que permeti l'ampliació en l'àmbit delimitat pels carrers Ciències, Salvador Espriu, José Agustín Goytisolo i l'avinguda Joan Carles I.

Aquesta aprovació s'emmarca en el compromís que van signar al febrer les diferents institucions implicades: la Generalitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'Ajuntament de Barcelona i el de l'Hospitalet, la Cambra de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Fira de Barcelona i Fira 2000.

El Pla Estratègic d'espais firals, aprovat al febrer, projectava des de llavors l'ampliació del recinte firal de Gran Via amb la construcció, entre altres actuacions, d'un nou pavelló que facilitarà sumar 90.000 metres quadrats de sostre edificable, dels quals 60.000 serien del nou edifici de dues plantes.

El dictamen aprovat aquest dimecres també recull la pròrroga de la suspensió durant un any de la tramitació de plans urbanístics derivats i de projectes de gestió urbanística i urbanització, a més de l'atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, edificació, reforma, rehabilitació, instal·lació i ampliació d'activitats.

PLA ESTRATÈGIC D'ESPAIS FIRALS

A mitjans del passat mes de febrer, Fira de Barcelona va anunciar un procés d'ampliació i remodelació que passava per sumar més superfície al recinte de Gran Via, dissenyat per l'arquitecte japonès Toyo Ito i que actualment compta amb 240.000 metres quadrats de superfície bruta expositiva.

En la nova parcel·la, Fira va projectar la construcció del nou pavelló, a més d'una edificació per a oficines i serveis, destinats a usos firals, que enllaçarà amb el pavelló 1 i el hall Europa del recinte mitjançant un pas elevat, donant continuïtat a la passarel·la que connecta tots els pavellons.

El Pla Estratègic d'espais firals, que responia a un encàrrec fet pel Consell General de Fira de Barcelona, es va canalitzar mitjançant un protocol signat pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

També pel llavors president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el llavors president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el president de Fira 2000, Albert Castellanos.