Publicat 15/10/2019 16:15CET

L'FMI retalla una dcima la previsió de creixement per a Espanya el 2019 i el 2020

Monedes, moneda, bitllet, bitllets,euro ,euros, capital, efectiu, metllic, riquesa
EUROPA PRESS - Archivo

WASHINGTON, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat una dcima les projeccions de creixement per a l'economia espanyola el 2019 i el 2020, amb un increment del PIB del 2,2% i del 1,8%, respectivament, segons recull l'organisme internacional en l'última edició del seu informe 'Perspectives Econmiques Mundials'.

Malgrat aquesta retallada, la previsió de creixement de l'FMI per a Espanya el 2019 se situa una dcima per sobre de l'expectativa del Govern central, que aquest dimarts ha rems a la Comissió Europea el seu Pla Pressupostari 2020, amb un pronstic de creixement del PIB del 2,1% aquest any i de l'1,8% el vinent.

D'aquesta manera, Espanya es continua situant com la gran economia que millor comportament registrar a la UE i la segona a nivell mundial entre les economies avanades, només la supera l'expansió que preveu l'FMI per als Estats Units, que creixer un 2,4% el 2019 i un 2,1% el 2020.

No obstant aix, a diferncia del conjunt de la zona euro i de les principals economies de la regió, per les quals l'FMI anticipa un repunt de l'activitat l'any vinent, les previsions per a Espanya contemplen una desacceleració del creixement de quatre dcimes entre 2019 i 2020.

Així, el PIB de la zona euro creixer un 1,2% el 2019 i un 1,4% el 2020, la qual cosa suposa una revisió a la baixa d'una i dues dcimes, respectivament, en comparació amb les previsions publicades per l'FMI el passat mes de juliol.

En el cas d'Alemanya, l'FMI ha revisat en dues dcimes a la baixa el seu pronstic de creixement del 2019, fins al 0,5%, mentre que l'any vinent espera que la 'locomotora europea' n'acceleri l'expansió al 1,2%, encara mig punt percentual per sota de la seva previsió anterior.

Per la seva banda, Frana ha vist retallades una dcima les seves previsions de creixement per aquest any i el següent, fins al 1,2% el 2019 i a l'1,3% el 2020, mentre que el PIB d'Itlia, s'estancar aquest any, per creixer mig punt percentual el 2020, la qual cosa suposa un ajust a la baixa d'una dcima aquest any i de tres el vinent.

En el cas d'Espanya, l'FMI ha precisat que les seves projeccions assumeixen un nivell de despeses sota l'escenari de l'extensió del pressupost del 2018 i les mesures legislatives aprovades, incloent l'apujada de les pensions i del sou dels funcionaris, conjuntament amb les projeccions d'ingressos dels tcnics de l'FMI, mentre que a partir del 2020 les projeccions fiscals corresponen al personal de la institució internacional, que assumeix un balan primari estructural sense canvis.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés