Publicat 15/06/2020 19:05

L'FMI demana no retirar massa aviat les mesures de suport a l'economia pel Covid-19

La directora gerent del FMI, Kristalina Georgieva
FMI

   Georgieva rebutja un canvi brusc cap a l'austeritat

   WASHINGTON, 15 juny (EUROPA PRESS) -

   El Fons Monetari Internacional (FMI) ha advertit de la importncia de no retirar prematurament les mesures de suport a l'economia i avanar amb excessiva rapidesa cap a la implementació de mesures d'austeritat, com va succeir en la crisi financera global amb conseqüncies negatives involuntries, ha advertit la directora gerent de la institució, Kristalina Georgieva.

   "Cal no retirar els suports massa rpid", ha defensat Georgieva en una xerrada telemtica, organitzada pel 'think tank' Bruegel i l'Institut Montaigne. Hi ha reiterat el lema del FMI des de la seva passada cimera de primavera: cal que els governs gastin "el que faci falta, per conservant els rebuts per rendir comptes".

   En aquest sentit, l'economista búlgara ha recomanat als governs que duguin a terme la despesa necessria, per alineada amb una srie de prioritats estratgiques per aconseguir una recuperació més verda i inclusiva i amb capacitat de generar ocupació.

   "Els líders polítics d'avui tenen la responsabilitat, encara més gran que abans de la pandmia, de construir un món més verd, més intelligent, més just i inclusiu", ha declarat Georgieva. Per a ella, la "nova normalitat" ser una oportunitat per invertir en activitats ecolgiques riques en ocupacions de futur, com la modernització d'infraestructures, les inversions en energia neta, la reforestació i l'agricultura.

   D'aquesta manera, la directora del FMI ha aprofitat per recordar la necessitat d'emprar aquest període per a protegir l'economia i assegurar un pla de creixement que permeti generar ocupació en el futur.

   "No estic dient que calgui avanar amb rapidesa a l'austeritat", ha apuntat, encara que ha advertit, en referncia als actuals tipus d'inters molt baixos, que per a la solidesa del sistema bancari, així com per al funcionament d'una economia de mercat "els diners no poden ser gratis per sempre", per la qual cosa és el moment de comenar a pensar cap a on cal dirigir-se.

   "Cal recordar el que vam fer immediatament després de la crisi financera global, que va portar conseqüncies negatives involuntries", ha advertit Georgieva, encara que ha subratllat la importncia de pensar en el futur i assumir que cal modernitzar els sistemes tributaris, sense que aix hagi de significar necessriament un increment substancial dels impostos.

   En el cas particular d'Europa, ha assenyalat que es troba en un moment de la recuperació del Covid-19 en el qual ha de triar entre "revertir o renovar". "Espero que prenguem la decisió correcta per a la renovació", ha afirmat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés