Publicat 18/6/2020 17:15:40 +02:00CET

L'FMI aposta per una redistribució fiscal per superar la crisi a Espanya: "Cal repartir més la càrrega:

El portaveu de l'FMI, Gerry Rice
Greg Beadle/World Economic Forum / DPA - Archivo

MADRID, 18 juny (EUROPA PRESS) -

Els contribuents, empreses o particulars, que en el passat s'han beneficiat a Espanya de les tendències globals o que s'han vist menys afectats per la recessió que ha desencadenat el coronavirus haurien de fer una aportació més gran per superar la crisi i abordar les necessitats futures, segons ha indicat el Fons Monetari Internacional (FMI).

"Cal repartir més la càrrega", ha indicat el portaveu de l'FMI, Gerry Rice, en referència als possibles ajustos i augments d'impostos que haurà d'afrontar Espanya per reduir el dèficit i el deute un cop se superi la crisi actual, la qual provocarà un increment de la desigualtat.

"Els principis d'ajust fiscal haurien de mirar de pal·liar la desigualtat i aprofitar l'oportunitat de transformar i millorar l'economia en qüestions com la desigualtat, el canvi climàtic o la digitalització", ha apuntat Rice.

"Els contribuents, empreses i particulars, que s'han beneficiat de les tendències globals o que s'han vist menys afectats pels esdeveniments adversos recents haurien de contribuir més per superar la crisi i fer front a les necessitats futures de la societat", ha defensat el funcionari. "Això és cert, no només a Espanya", ha afegit.

Quant a la resposta del Govern espanyol a la crisi, el portaveu de l'FMI ha reiterat que ha actuat amb determinació en la resposta econòmica i ha desplegat "un arsenal de mesures ben dirigides de suport a la liquiditat i els ingressos", i ha subratllat que implementar mesures fiscals de suport "era el que calia fer en aquest moment".

L'FMI té previst actualitzar el 24 de juny les seves perspectives econòmiques mundials, incloent les previsions de creixement per a l'economia espanyola, que assenyala com una de les més afectades per la 'Gran Reclusió' a causa del pes del sector serveis i la forta dependència del turisme, així com l'ús molt extens de la contractació temporal.

Contador