Publicat 6/5/2019 12:22:26 +02:00CET

L'exprofessor dels Maristes sobre la petició de presó provisional: "No entenc les presses"

Els forenses defineixen l'exprofessor dels Maristes com un narcisista amb poca empatia
Europa Press TV - Europa Press

Les acusacions demanen a l'Audiència presó preventiva fins que hi hagi una sentència ferma

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'exprofessor dels Maristes Joaquín Benítez, condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes, ha expressat, durant una vista a l'Audiència de Barcelona per sol·licitar que ingressi provisionalment a la presó, que no entén "les presses" de les acusacions perquè sigui reclòs, ha explicat l'advocada Ester García.

Aquest dilluns s'ha celebrat una compareixença a la Secció 21 de l'Audiència sobre la situació de Benítez un cop condemnat, després que les acusacions reclamessin el seu ingrés a la presó de manera preventiva a l'espera que la sentència sigui ferma, encara que el tribunal no preveu prendre la decisió aquest dilluns.

Per aquest motiu, Benítez, que ha estat present en la compareixença, ha pogut sortir pel seu compte mitja hora després, sense fer declaracions als mitjans en cap moment, i amb la cara tapada amb un passamuntanyes com ja ha fet d'altres vegades.

Ester García, advocada de Manuel Barbero, pare d'una de les víctimes, ha explicat als mitjans que la sala no ha pres la decisió aquest dilluns "per motius d'agenda" dels ponents, i ha dit que possiblement es decidirà aquest dimarts i se citarà les parts per comunicar-ho, inclòs Benítez.

Ha detallat que, en la compareixença, Benítez ha fet ús d'un torn de paraula per recordar que havia demanat perdó a les víctimes i que havia reconegut els fets --només dos dels quatre casos--, a més de lamentar "les presses" que tenen les acusacions perquè ingressi a la presó.

"ATROCITAT"

Manuel Barbero ha declarat als mitjans que li ha sorprès que l'antic professor no hagi ingressat aquest mateix dilluns a la presó, i ha criticat que "davant l'atrocitat que ha fet aquest home" s'hauria d'haver estat més contundent, i que ja hauria de ser a la presó.

"Esperem que en aquestes 24 hores Joaquín Benítez no s'escapi, si no, el descrèdit de la Justícia seria terrible", ha lamentat, perquè per a les víctimes suposa un dia més d'angoixa.

BENÍTEZ RECORRERÀ

L'advocat de Benítez, Josep Maria Asbert, té previst presentar aquesta setmana un recurs d'apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i després hi pot haver un recurs davant el Tribunal Suprem, motiu pel qual de moment la sentència és ferma i no es pot executar.

Per això, la Fiscalia, les quatre acusacions particulars i l'Ajuntament de Barcelona van presentar els seus respectius escrits la setmana passada per sol·licitar la compareixença de Benítez per acordar mesures cautelars, després de conèixer-se la resolució que el condemna a gairebé 22 anys de presó.

RISC DE FUGIDA

En la vista d'aquest dilluns, totes les acusacions, inclosa la Generalitat, que s'ha adherit a les peticions, han sol·licitat l'ingrés immediat en presó preventiva de l'exdocent, en argumentar el risc de fugida a causa de l'elevada pena sol·licitada.

Durant la compareixença, han posat l'accent en el risc de reincidència, en estar en llibertat i poder tenir contacte amb nens, i que no té cap ocupació ni cap arrelament.

Així mateix, han subratllat que no ha quedat demostrat l'argument que Benítez estigui a càrrec del seu germà, que té una incapacitat laboral, han explicat fonts jurídiques.

En canvi, la seva defensa ha esgrimit que Benítez sempre ha complert amb les mesures cautelars que li han imposat, com les compareixences periòdiques en seu judicial, mentre ha estat investigat, i que les condicions no han canviat.

L'Audiència el va condemnar per quatre delictes d'abús sexual, dos continuats, en considerar provat en la seva sentència, que es va notificar el 29 d'abril, que Benítez va aprofitar la seva condició de professor d'educació física de col·legi dels Maristes, on va treballar del 1999 al 2011, per abusar de quatre alumnes diverses vegades en un despatx propi amb una llitera, entre els anys 2006 i 2009.