Publicat 1/4/2019 19:18:33 +02:00CET

L'excandidat presidencial francs Benot Hamon visita als presos sobiranistes

El conseller Alfred Bosch, la candidata d'ERC a les eleccions europees, Diana
Óscar J.Barroso - Europa Press

Reclama una solució política i no judicial i veu poc saludable la democrcia a Europa

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

L'excandidat socialista a la Presidncia de Frana, Benot Hamon, ha visitat aquest dilluns Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó de Soto del Real, i ha demanat que la situació de Catalunya s'afronti amb dileg i per mitj d'una solució a través de la política i no judicial.

"Com a ciutad europeu em pregunto: És saludable la democrcia a Europa? La resposta és sovint no. La solució que est passant a Catalunya ha de ser democrtica i política, no judicial", ha exposat en una anotació a Twitter recollida per Europa Press.

En un comunicat d'ERC, Hamon ha explicat que ha acudit a la presó no com a independentista catal sinó com a "demcrata europeu", i ha assegurat que no hi ha solució possible que no passi per un dileg entre les parts.

Hamon ha estat a la presó acompanyat pel conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, i la candidata d'ERC a les europees i parella de Romeva, Diana Riba, i la seva visita es produeix una setmana després del manifest en qu 41 senadors francesos criticaven "la repressió" contra els líders sobiranistes.

Bosch ha defensat que forma part de l'obligació del Govern "que se spiga a Frana i a tot el món el que est passant" a Catalunya, i ha coincidit amb Hamon en qu la qüestió ha d'afrontar-se des d'una taula de dileg política.

Riba ha agrat al polític francs la seva visita i ha lamentat: "Avui s'ha hagut de fer una reunió política en una presó i és una trobada que hauria d'haver-se fet en llibertat", i ha defensat la innocncia dels líders encausats.

"Tal com s'ha vist durant els darrers dies al Suprem, els crrecs que se'ls imputen no existeixen", ha concls la candidata republicana.