L'eurodiputat Javi López (PSC) confia que la UE obri un fons de transició ecològica

Publicat 22/11/2019 17:19:29CET
El diputat S&D al Parlament Europeu Javi López (PSC) en el II Fòrum Agrolimentari organitzat per Ser Catalunya-Ràdio Lleida el 22 de novembre del 2019
EUROPA PRESS

Afirma que Europa pot liderar el canvi climàtic en la indústria i la UE té un full de ruta

LLEIDA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El diputat de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (S&D) al Parlament Europeu i membre de la Comissió de Medi Ambient, Javi López (PSC), s'ha mostrat aquest divendres convençut que la Unió Europea obrirà un fons de transició ecològica per ajudar ciutadans i empreses a afrontar el canvi climàtic.

En el II Fòrum Agroalimentari organitzat per Ser Catalunya-Ràdio Lleida, ha defensat que les ajudes comunitàries per afrontar el canvi climàtic no vagin en detriment de la negociació de la Política Agrària Comuna (PAC), perquè els agricultors mantinguin les ajudes actuals en el sector i no es perdi "ni un euro de partides agràries".

"Necessitem mecanismes de compensació que siguin justos per afrontar els canvis que afecten tres àrees: els consumidors, la indústria i els treballadors", segons López.

Ha reconegut que manca tecnologia per afrontar els compromisos de la UE per reduir les emissions de l'efecte hivernacle, circumstància que, al seu judici, ha de ser una "empenta" per a les empreses i per a tota la societat.

"L'objectiu és una palanca per obtenir aquesta tecnologia. No és senzill, és complex, hi ha una part de costos", i ha afegit que l'adaptació és una oportunitat per a la indústria.

L'eurodiputat ha insistit que afrontar el canvi climàtic és el que provoca més consensos dins de la UE i que així ho reflecteixen totes les enquestes: "Provoca consens ciutadà. Amb ritmes diferents, el ciutadà el que vol és que els costos siguin justos que es reparteixin de manera equilibrada, i també els beneficis".

INCENTIVAR PERÒ TAMBÉ PENALITZAR

Des del seu punt de vista, són necessaris incentius per als qui es comprometin en el canvi climàtic, per ser un assumpte que beneficia tothom, i penalitzar qui no ho faci bé.

Per ell, Europa pot liderar el canvi climàtic en la indústria i la UE té un full de ruta, i ha insistit que el sector agroalimentari és "un gran aliat per protegir la biodiversitat i el medi ambient".