Publicat 9/1/2019 17:43:12CET

L'eurodiputat Calvet demana als liberals europeus que expulsin el PDeCAT del seu grup a l'Eurocambra

Ramon Tremosa (PDeCAT)
Europa Press - Archivo

BRUSSELLES, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputat Enrique Calvet ha tornat a reclamar aquest dilluns als liberals europeus que expulsin del seu grup a l'Eurocambra --l'Aliana dels Liberals i Demcrates per Europa (ALDE)-- el PDeCAT, partit que Calvet qualifica de formació "racista, colpista i supremacista" i que ja va ser expulsat pel partit europeu liberal que comparteix les sigles d'ALDE el darrer octubre.

Així, Calvet sosté en una carta a les delegacions nacionals que integren el grup ALDE que és "incoherent" mantenir en el grup parlamentari el partit de l'ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont --a través del seu únic eurodiputat, Ramon Tremosa--, quan ja no integra el partit europeu.

"És simplement i planerament un partit colpista. Penso que mantenir el PDeCAT a l'ALDE és totalment incoherent amb els valors de la democrcia liberal a Europa, a més de ser nociu per a les eleccions que tenim per davant, en particular, en la meva circumscripció, Espanya", defensa Calvet.

D'aquesta manera, Calvet reclama l'expulsió del PDeCAT "per salut democrtica" de cara a les europees del maig vinent i avisa que continuar sota el paraigua d'ALDE a l'Eurocambra permet al partit exconvergent reforar "les seves malifetes a nivell d'imatge a Europa i la seva plataforma econmica i propagandística per destruir l'Espanya de ciutadans lliures, iguals i solidaris".

Aquell qui fos eurodiputat d'UPyD fins al 2015 adverteix també en la missiva que el PDeCAT és un "clar aliat" del "separatisme flamenc" de la NV-A, partit que "acaba d'abandonar els liberals al Govern belga".

Del grup ALDE a l'Eurocambra, en formen part vuit eurodiputats espanyols: juntament amb Tremosa i Calvet, hi ha els representants del PNB, Izaskun Bilbao, i Ciutadans, Javier Nart, a més de l'eurodiputada d'UPyD Maite Pagazaurtundúa i els independents Beatriz Becerra, Carolina Punset i Teresa Giménez Barbat.