Actualitzat 05/09/2023 11:14

L'Eurocambra retira una imatge de suport a l'1-O que no es va autoritzar en l'exposició de Puigdemont i Comín

Imatge de suport a l'1-O retirada del Parlament Europeu
CIUDADANOS

BRUSSEL·LES, 5 set. (EUROPA PRESS) -

El Parlament Europeu ha retirat aquest dimarts una fotografia de suport a l'1-O d'una exposició instal·lada a la seu de Brussel·les promoguda per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, tots dos eurodiputats de Junts, després de constatar que la imatge es va incloure després que la mostra fos autoritzada i que va en contra de les normes de la institució comunitària.

El qüestor encarregat d'avaluar i autoritzar les exposicions, l'eurodiputat luxemburguès Christophe Hansen, va avançar dilluns a Europa Press que havia donat de termini "fins dimarts a les 09.00 hores" per retirar la controvertida imatge. En cas contrari, va afegir que serien els mateixos serveis de l'Eurocambra els encarregats de retirar el contingut de l'exposició que "no ha estat autoritzat".

La decisió, comunicada a Comín perquè és l'eurodiputat que va proposar l'exposició, no afecta la resta de l'exhibició que es mantindrà a la instal·lació perquè va rebre el vistiplau de l'Eurocambra. Fonts parlamentàries van indicar que l'eurodiputat català ja va avisar dilluns a última hora que no retiraria la imatge.

Les fonts consultades per Europa Press assenyalen que la fotografia no formava part del dossier de la mostra que es va presentar a les autoritats administratives de l'Eurocambra.

Tot i que la inauguració oficial no està programada fins aquest dimarts a les 18.00 hores, la mostra estava oberta des de dilluns en una àrea de la seu del Parlament Europeu que habitualment se cedeix als eurodiputats perquè 'apadrinin' exposicions durant un màxim de cinc dies.

Per això, el contingut de l'exposició ja hi era i els serveis de l'Eurocambra van decidir reevaluar la situació després de constatar la irregularitat, tot i que també els van arribar "diverses queixes".

Una de les denúncies la va presentar la delegació de Cs a l'Eurocambra a través d'una carta al Col·legi de Qüestors per reclamar la retirada d'una fotografia que, a parer seu, "avala el referèndum inconstitucional organitzat a Catalunya el 2017, (un referèndum) pel qual Carles Puigdemont té problemes legals en un estat membre i està pròfug".