L'Eurocambra rep el suplicatori de Ponsatí tot just el dia en què s'estrena com a eurodiputada

Publicat 10/2/2020 18:58:03CET
14 novembre el 2019, Escòcia, Edimburg (Regne Unit): L'enconsellera Clara Ponsatí. Foto: Lesley Martin/PA Cable/dpa
Lesley Martin/PA Wire/dpa - Archivo

BRUSSEL·LES, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

El Parlament Europeu ha rebut la sol·licitud per aixecar la immunitat de l'exconsellera Clara Ponsatí aquest dilluns a la tarda, coincidint amb el primer dia que assisteix com a eurodiputada en una sessió plenària que té lloc a Estrasburg (França).

Els serveis de l'Eurocambra han rebut el suplicatori que ha remès al matí el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, segons ha confirmat un portaveu parlamentari, i el procediment s'activarà durant aquesta setmana, quan s'anunciï al conjunt del ple.

Ponsatí participa aquest dilluns en el seu primer ple de l'Europarlament després d'haver estat reconeguda com a eurodiputada des de l'1 de febrer l'endemà que el Regne Unit sortís del bloc.

L'exconsellera exercirà de diputada sense formar part de cap grup polític, de la mateixa manera que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, després que Els Verds/ALE s'hagin resistit a acceptar-los.

A més de Ponsatí, han guanyat un escó gràcies al Brexit el PSOE (Marcos Ros Sempere), el PP (Gabriel Mato), Ciutadans (Adrián Vázquez) i Vox (Margarita de la Pisa Carrión). En total, l'Eurocambra compta amb 24 eurodiputats més de 13 estats membres diferents.

Contador