L'Eurocambra rebutja discutir si els CDR han de ser considerats grup terrorista

Publicat 26/11/2019 13:39:08CET
Tensió entre manifestants dels CDR i els Mossos a l'estació de Sants de Barcelona
EUROPA PRESS

BRUSSEL·LES, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

La comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d'Interior del Parlament Europeu ha rebutjat aquest dimarts la petició dels Conservadors i Reformistes (ECR), grup al qual pertany Vox, per debatre si els Comitès per la Defensa de la República (CDR) han de ser considerats grup terrorista dins la Unió Europea.

Els eurodiputats han votat en àmplia majoria contra la petició que va promoure el partit de Santiago Abascal (53 vots negatius davant de els 6 'sí' i tres abstencions), en una votació que ha tingut lloc malgrat que els coordinadors de grup ja havien rebutjat aquest punt en una reunió.

El PP, el PSOE i Cs han votat en contra de la petició perquè consideren que és una manipulació de Vox, tenint en compte que la inclusió d'organitzacions en la llista terrorista europea només respon a sentències fermes de condemna.

També hi ha votat en contra ERC i l'eurodiputada de la formació, Diana Riba, que ha demanat la paraula abans de la votació per criticar que Vox entorpeixi el funcionament de l'Europarlament "en qüestionar reiteradament" les decisions dels coordinadors i ha demanat "respecte" per als eurodiputats.

No obstant això, Riba també ha fet servir aquesta moció d'ordre per defensar que "a Catalunya no existeix cap banda terrorista" i que les accions dels CDR són el resultat del "malestar" per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés.

"Aquest malestar es tradueix en manifestacions, talls de carreteres i concentracions massives, però no en terrorisme. Els CDR són joves, són avis, són gent i són els nostres veïns", ha proclamat, abans que el president de la comissió europarlamentària, el socialista espanyol Juan Fernando López Aguilar, la interrompés i la renyés per aprofitar un punt de l'ordre per fer una declaració política.