L'Eurocambra declara l'emergència climàtica i reclama mesures "urgents"

Actualitzat 28/11/2019 13:28:40 CET
Contaminació
COLECTIVO ECOLOGISTA DE AVILÉS - Archivo

BRUSSEL·LES, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous una resolució en la qual declara la situació d'emergència climàtica i mediambiental i reclama a la Comissió Europea, als governs de la UE i a "tots els agents mundials" que adoptin amb urgència mesures per "combatre i aturar aquesta amenaça abans que sigui massa tard".

El text --que l'han proposat el Grup de Socialistes i Demòcrates (S&D), els liberals de Renew Europe i l'Esquerra Unitària Europea (GUE) amb el suport també dels Verds-- ha rebut 429 vots a favor, 225 en contra i 19 abstencions.

A més a més, els eurodiputats han rebutjat les esmenes que ha plantejat el Partit Popular Europeu (PPE) que aposten per substituir la paraula "emergència" per "urgència".

A banda de declarar l'emergència climàtica, la resolució insta el nou executiu comunitari que presideix Ursula von der Leyen a avaluar "plenament" l'impacte climàtic i mediambiental de totes les propostes legislatives i pressupostàries pertinents.

Així mateix, ha demanat a la conservadora alemanya que la comissió garanteixi que les seves propostes legislatives estiguin "totalment d'acord" amb l'objectiu de mantenir l'escalfament global per sota d'1,5 graus i no contribueixin a la pèrdua de la biodiversitat.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 3. 3

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 4. 4

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 5. 5

  La Xina confirma 571 casos de pneumònia causada pel nou coronavirus

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista