Publicat 17/05/2019 09:50CET

LetterOne obté el 58,36% de Dia després d'aconseguir un 29,36% del capital en la seva OPA

Mikhail Fridman, del fondo LetterOne
REUTERS / SERGEI KARPUKHIN - Archivo

MADRID, 17 maig (EUROPA PRESS) -

LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhail Fridman, ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que la seva oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) sobre Dia ha estat acceptada per un nombre d'accions representatives del 29,36% del capital social de la cadena de supermercats.

Aquest percentatge, que se suma a les accions que LetterOne ja controla, implica que la societat de l'inversor rus passaria a disposar del 58,36% del capital social de Dia.

El termini d'acceptació de l'OPA de Fridman sobre Dia va acabar el passat 13 de maig. El resultat de l'oferta que LetterOne ha comunicat aquest divendres a la CNMV és a tancament del 16 de maig.

La societat controlada per Fridman recorda als membres del mercat que només hauran de computar-se com a acceptacions vlides a l'OPA les declaracions d'acceptació que s'hagin rebut dins del termini i que, per tant, en cas contrari, "ho faran incomplint la normativa aplicable sota la seva responsabilitat".

AUGMENT DE CAPITAL DE 500 MILIONS

D'altra banda, LetterOne ha informat que ha assolit un principi d'acord amb 16 dels 17 prestadors sindicats, que representen el 77,5% del finanament sindicat, per garantir una estructura de capital viable a llarg termini a Dia.

En concret, LetterOne s'ha comproms a subscriure la seva part proporcional i a assegurar (o que un banc asseguri) un augment de capital de 500 milions d'euros.

No obstant aix, precisa que aquest augment de capital només pot dur-se a terme després d'arribar a un acord amb tots els prestadors sindicats de la societat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés