Publicat 12/7/2019 17:28:10 +02:00CET

L'estiu dispara al juny el preu dels paquets turístics gairebé un 10%

Incio de la temporada de verano con la llegada de los primeros turistas a la Costa del Sol
Álex Zea - Europa Press

MADRID, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El preu dels paquets turístics que han venut les agències de viatges espanyoles ha augmentat al juny un 9,8% en taxa mensual respecte al mateix mes de l'any passat, segons es desprèn de les dades de l'IPC que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), amb augments tant en els preus dels allotjaments com en els de les tarifes aèries, nacionals i internacionals.

En la taxa anual en comparació amb el mateix mes de l'any passat, els preus dels paquets van registrar un lleuger descens del 0,2%, mentre que l'acumulat del primer semestre indica una caiguda del 0,3%.

L'augment del juny respecte al mes anterior es produeix després de la caiguda del mes de maig en un 8%, i de l'augment de l'abril del 5,2% a causa de la Setmana Santa.

L'augment mensual al juny dels paquets turístics varia segons el lloc de destinació. Així mentre els viatges amb destinacions nacionals han crescut un 25,7% aquest darrer mes, els preus dels internacionals han augmentat més moderadament un 3,6%.

En el juny d'aquest any en comparació amb el mateix mes del 2018, s'aprecia un descens del preu del 5,5% en els paquets nacionals i un augment del 2,5% en els internacionals. L'acumulat anual del primer semestre reflecteix un descens del 2,7% en el preu dels paquets nacionals i un augment del 0,9% en els internacionals.

ARRIBA L'ESTIU PUGEN ELS PREUS

L'increment de preus no només es produeix en els paquets turístics. Les tarifes d'allotjament a hotels, hostals i pensions han crescut durant el darrer mes un 2,5%, la qual cosa ha acumulat un augment al llarg d'aquest any del 25,3%.

Respecte a les tarifes d'allotjament convencional, els preus a centres de vacances, càmpings, albergs juvenils i serveis d'allotjament semblants es van mantenir estables al juny. Des que ha començat l'any els preus d'aquests allotjaments acumulen un increment de l'1,7%.

Les dades de l'INE mostren com les tarifes de transport van presentar una variació anual del 0,0%, gairebé dos punts inferior a la del mes passat. Això es deu a la disminució dels preus dels carburants i lubrificants aquest mes, a diferència de l'augment registrat el juny del 2018.

No obstant això, les tarifes de vols nacionals van augmentar el passat mes un 5,2%, una pujada inferior a la dels vols internacionals que van veure créixer els preus un 6,2%.