Publicat 13/04/2018 16:35

L'Estat recomana al Parlament que atengui els seus lletrats i no es querelli contra Llarena per evitar "disgustos"

Roda de premsa del portaveu del Govern central, Iñigo Méndez de Vigo
Europa Press

MADRID, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Govern central, Iñigo Méndez de Vigo, ha recomanat al Parlament de Catalunya que faci cas als seus lletrats quan apunten que una querella contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena podria no ser legal i que no duguin a terme aquesta mesura, per evitar "disgustos".

"Que no diguin després que no sabien les conseqüències", ha dit el ministre en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Méndez de Vigo no ha pogut precisar ja si l'Executiu farà algun pas contra la decisió de la Mesa del Parlament de querellar-se, però ha animat el legislatiu català a no prendre una mesura "que pot implicar algun disgust a qui la pren".

Méndez de Vigo ha explicat que els lletrats han informat a la Mesa que un recurs com el que es planteja correspondria presentar-lo en tot cas als grups o partits del Parlament, no a la institució. "Alertava que podia significar malversació de fons públics, a més d'altres delictes", ha argumentat el portaveu.

Ha afegit que els lletrats hi són perquè s'atengui el seu criteri i que és el que hauria de fer el legislatiu català. "L'hi han advertit amb claredat", ha recalcat.

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest divendres que la cambra es querelli contra el jutge Llarena per presumpta prevaricació en negar-se a deixar acudir al ple d'investidura el candidat de JxCat a presidir la Generalitat, Jordi Sànchez. Fonts parlamentàries han explicat que la decisió s'ha pres amb els vots a favor de JxCat i ERC, que tenen majoria a l'òrgan rector de la Cambra, i a proposta del president de la institució, Roger Torrent.

CONTINUAR AIXÍ "MOLT DE TEMPS"

El ministre i portaveu del Govern central ha insistit una vegada més en què és necessari que Torrent presenti un candidat amb possibilitats legals de ser investit president de la Generalitat. Si es repeteixen les propostes de persones que no compleixen els requisits ja establerts pel Tribunal Constitucional la situació es pot perllongar "molt de temps". "La sensació que tinc és que des del 21 de desembre (data de les eleccions autonòmiques) la situació no ha canviat", ha dit.

Pel que fa a la situació de Carles Puigdemont a Alemanya, el ministre ha volgut deixar clar que no ha estat "exonerat" de cap dels delictes pels quals es va dictar l'euroordre contra ell, per la qual cosa ha demanat esperar que acabi el procediment. "No cal aventurar, veurem què passa", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés