Publicat 17/5/2019 18:17:49 +02:00CET

L'estació andorrana d'Arcalís demana la dissolució de Vallnord

L'estació andorrana d'Arcalís demana la dissolució de Vallnord
EUROPA PRESS

L'altre soci, Pal Arinsal, demana no acabar amb una marca de notorietat internacional

LA MASSANA (ANDORRA), 17 maig (EUROPA PRESS) -

L'estació andorrana d'esquí d'Ordino Arcalís ha comunicat que no vol continuar dins de Vallnord, societat que gestiona conjuntament amb l'estació de Pal Arinsal i que es va crear fa més de 15 anys.

Ho ha dit aquest divendres, lamentant-ho, el president de Vallnord, David Baró --també alcalde de la Massana i president de la societat de Pal Arinsal--, durant la inauguració de la fira de les flors i les plantes Andoflora.

Baró ha demanat als seus socis d'Ordino, liderats per l'empresari Joan Viladomat, que reflexionin, perquè Vallnord és una marca de país "molt ben posicionada també a nivell internacional" i perquè situa a la perfecció la destinació geogràfica dels valls del Nord dins d'Andorra, i ha apel·lat al diàleg i a la "responsabilitat" de país perquè no es dissolgui.

Per la seva banda, Arcalís al·lega que ja no li interessa estar en Vallnord, després de la seva integració aquesta tardor en Grandvalira, domini que aglutina les pistes d'esquí de l'altra vall andorrana.

El president de Vallnord ha replicat que respecta aquests criteris empresarials però ha insistit en l'actiu que representa Vallnord, per la qual cosa ha demanat una reunió amb Viladomat per trobar fórmules que salvin la situació.

Com a opcions, entre mantenir-se com fins ara i la desaparició de la societat, es contempla que es quedi en segon pla però amb la possibilitat que en un futur es recuperi, i fins i tot que Pal Arinsal es quedi amb ella i la gestioni exclusivament, després de pagar-li la part proporcional a Arcalís.

Però Baró confia que no s'arribi a aquesta situació i que el conflicte no acabi en la justícia.

El passat estiu es va produir un conflicte similar entre els dos socis de Grandvalira (també amb Viladomat implicat) que finalment es va solucionar: el cònsol de la Massana ha dit que espera que el desenllaç sigui el mateix per Vallnord.