Publicat 31/1/2019 19:01:06 +01:00CET

Lesmes: si Torra sollicita assistir al judici tindr un tracte preferent "com qualsevol autoritat espanyola"

El Rei es reuneix amb el president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes
Casa Real - Archivo

El TS s'organitza per donar la mxima transparncia i assegurar la "dignitat dels acusats" en una vista amb 600 periodistes

MADRID, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem s'ha organitzat per dotar de la "mxima transparncia" i publicitat el judici pel procés independentista que comenar a celebrar-se durant els propers dies i que explicar a la sala de vistes amb representació institucional, com la ja sollicitada i aprovada del Parlament Basc.

No consta que ho hagi sollicitat el president de la Generalitat, Quim Torra, ni el vicepresident, Pere Aragons, encara que si ho fan comptaran amb un tracte preferent "com qualsevol autoritat pública espanyola".

Així ho ha assenyalat el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, durant una trobada informal amb periodistes de cara a l'inici de la vista, per la qual encara no hi ha cap data concreta per per la qual ja hi ha acreditats 600 informadors de 150 mitjans de comunicació diferents, mig centenar dels quals són estrangers.

Els més interessats, els alemanys i francesos seguits d'holandesos i sussos, encara que també han demanat ser-hi presents diversos periodistes d'EUA, Rússia i la Xina.

"OPORTUNITAT" PER MOSTRAR LA JUSTÍCIA ESPANYOLA

Lesmes reconeix que el judici pel procés és una "oportunitat excellent" per posar en clar la "qualitat de la justícia espanyola" davant dels qui diuen el contrari i en aquest sentit ha transms als periodistes l'esfor organitzatiu que s'ha desplegat a l'alt tribunal per donar la mxima transparncia a la vista. "La voluntat del tribunal és que es respectin al mxim la dignitat dels acusats", ha afegit.

"Som conscients del repte", ha dit, per afegir que aquest és el moment per donar a conixer la "qualitat del nostre estat de dret, del nostre tribunal suprem i de la nostra democrcia". Davant dels qui li han suggerit que el Tribunal Suprem faci algun tipus de campanya per defensar la seva imatge de cara a l'inici d'aquesta vista, Lesmes respon: "La millor publicitat és la transparncia del judici".