Publicat 29/5/2019 11:12:18 +02:00CET

L'escrutini del 26M va ser correcte i no es preveu un canvi de regidors, segons La Moncloa

Almeria.-26M-M.-PP recupera petits municipis com Bayarque i Huécija, on obté majoria absoluta
EUROPA PRESS

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

L'escrutini en les eleccions municipals del 26 de maig va ser a grans trets correcte i no es preveu que hi hagi canvis de regidors, segons ha aclarit el palau de La Moncloa aquest dimecres. La confusió ha arribat després que les dades que es van publicar hagin reflectit només els vots "útils" i ignorat els "inútils".

La Moncloa ha assenyalat que, a l'espera de la proclamació definitiva dels resultats, l'escrutini i adjudicació de regidors és a grans trets correcte. Aquesta explicació aclareix la polèmica que s'ha generat per la difusió provisional de les dades per part de l'empresa adjudicatària SCYTL-VECTOR, que ha seguit un criteri, que, admet La Moncloa, està provocant alguns malentesos.

"Suma a cada partit o agrupació de partits els vots que han calgut per aconseguir regidories", expliquen aquestes fonts, per la qual cosa sembla que no quadren els comptes entre el vot emès i escrutat, amb el vot que reflecteix finalment el web del Ministeri d'Interior.

Pel que fa als vots restants, els que no han servit per adjudicar regidors, no els comptabilitza. Però La Moncloa recalca que això no vol dir que no hagin estat escrutats, sinó que "no apareixen reflectits enlloc del web". D'aquesta manera, en el total d'Espanya, hi ha milers de vots que "aparentment no hi són".

Amb tot, subratlla que el repartiment de regidories no es veurà afectat i informa que l'empresa ha preparat una altra versió, que inclou la suma total de vots emesos, que previsiblement estarà disponible aquest dimecres.