Publicat 21/11/2019 18:26:09 +01:00CET

L'esborrany de la nova llei de cambres catalanes s'endarrereix i es preveu per a principis d'any

La consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha dit que preveu que l'esborrany de la nova llei de cambres de comerç catalanes estigui llesta a principis d'any, després que s'anunciés al desembre.

Ho ha dit aquest dijous en una compareixença a la Comissió d'Economia i Empresa del Parlament, en la qual ha exposat com es va desenvolupar l'últim procés electoral a les 13 cambres catalanes i la preparació de la futura llei.

Si l'esborrany de la futura llei de les Cambres de comerç es presenta al gener, la norma arribaria al Parlament en un termini d'un any a partir d'aquest moment.

Chacón ha defensat que la nova normativa regularà les funcions de les cambres catalanes, el seu finançament i representativitat, a més d'establir l'equilibri territorial entre les diferents corporacions.

Ha ressaltat que la llei ha de servir per modernitzar les cambres de comerç i "portar-les al segle XXI" per reforçar l'economia productiva catalana.

La consellera d'empresa es va reunir principis d'octubre amb els presidents de les cambres catalanes per iniciar el desenvolupament de la nova normativa, quan va anunciar que l'esborrany de la nova llei estaria llest al desembre.

MÍNIM DE PARTICIPACIÓ

La diputada del PSC Alicia Romero ha suggerit que les eleccions a les cambres de comerç estableixin un mínim de participació en ser institucions amb "un component públic important", proposta que ha estat compartida amb Lucas Ferro (comuns).

La titular del departament d'empresa i Coneixement de la Generalitat ha valorat positivament la possibilitat d'incloure un mínim de participació en els futurs comicis: "És un element que legitima".