Publicat 19/2/2019 19:02:36 +01:00CET

Les treballadores d'Eurodivisas a l'Aeroport del Prat faran vaga el primer dia de l'MWC

Aviones
PXHERE - Archivo

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

Les treballadores que operen a les set oficines de l'empresa Eurodivisas a l'Aeroport de Barcelona-El Prat faran una aturada de 24 hores dilluns vinent 25 de febrer --el primer dia del Mobile World Congress (MWC)-- i també l'1 de mar.

Ho han acordat aquest dimarts en una assemblea i amb l'aturada volen criticar que no s'apliqui cap conveni collectiu en aquesta empresa de canvi de moneda i divisa, ha informat la UGT de Catalunya en un comunicat.

El sindicat ha sostingut que Eurodivisas aplica a les seves treballadores el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i que obté una posició prioritria davant de l'oferta pública "que podria arribar a ser competncia deslleial".

"Reivindiquem l'aplicació d'un conveni per a aquestes treballadores, principalment el de la banca, i el reconeixement de les categories que es duen a terme", ha reclamat el sindicat.

També exigeix el pagament dels 30 minuts que han d'entrar abans a la feina, i els estudis de prevenció de riscos laborals per a les treballadores que han d'estar dempeus durant tota la jornada.

El sindicat critica que la plantilla, formada per un 95% de treballadores, est obligada a pagar-se les sabates i les mitges que l'empresa els obliga a portar.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) distribueix test ràpids de Covid-19 i rep material sanitari

 3. 3

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 4. 4

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 5. 5

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts