Publicat 18/5/2020 22:48:16 +02:00CET

Les protestes contra la gestió del Govern espanyol es repeteixen a la seu del PSOE

MADRID, 18 maig (EUROPA PRESS) -

Un grup de ciutadans s'ha tornat a manifestar aquest dilluns enfront de la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid, per protestar per la gestió del Govern de Pedro Sánchez en la crisi del coronavirus.

Per tercer dia, els manifestants s'han congregat sobre les 20.50 hores i la Policia Municipal ha hagut de tallar el trànsit en aquest tros del carrer. Els congregats han arribat amb cassoles, cartells en els quals es podien llegir lemes com 'Sánchez vete ya' i embolicats amb banderes d'Espanya, algunes d'elles amb un crespó negre en senyal de dol per les víctimes de la pandèmia.

Al mateix temps, exclamaven crits de 'Sánchez dimisión', 'Gobierno dimisión' i crits de llibertat, mentre caminaven pel carrer tot intentant salvaguardar la distància de seguretat. A més, tal com ha ocorregut la resta de dies, un altaveu ha reproduït a tot volum l'himne nacional. Això ha provocat el silenci puntual dels presents.

Els manifestants, de diferents edats, portaven la seva pròpia mascareta, moltes d'elles amb la bandera d'Espanya. Igual que altres dies, dues 'lleteres' de la Policia Nacional han reforçat la seguretat de la zona i diversos agents s'han concetrat davant de la seu del PSOE, a la vorera. També un helicòpter sobrevolava el barri on es trobava aquest grup de persones.

MÉS PROTESTES

Les protestes i 'cacerolades' convocades per demanar la dimissió de Pedro Sánchez al capdavant del Govern per la gestió de la pandèmia del coronavirus s'han anat estenent per diferents territoris del país amb el pas dels dies malgrat seguir sent un moviment minoritari.

El germen que va sorgir al madrileny barri de Salamanca s'ha anat repetint una setmana després de les primeres convocatòries. Com és habitual, els ciutadans surten a la mateixa zona de Núñez de Balboa, entre els carrers Ramón de la Cruz i Ayala, per manifestar-se en contra de la gestió del Govern de Pedro Sánchez enfront del coronavirus.

A diferència dels primers dies, en què concentracions de persones que impedien mantenir la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries per evitar la propagació del coronavirus, la resta de nits sí que hi ha hagut un augment considerable de presencial policial que ha impedit als veïns envair la calçada.

Així, amb banderes d'Espanya i casseroles, han protestat per les voreres, caminant i evitant estar aturats, per la qual cosa no s'han tornat a repetir imatges d'acumulacions de persones. Des de les balconades i les finestres, a més, han sonat cacerolaces com a resposta crítica a la política de l'Executiu central.

El seguiment d'aquestes protestes ha estat desigual en altres barris i districtes de la capital espanyola. A Carabanchel, un grup de persones ha llançat les seves consignes contra el Govern mentre que altres ciutadans feien, al mateix temps que el soroll de les casseroles, crits a favor de la sanitat pública. També a la Plaça de Chamberí, on hi ha hagut una concentració de manifestants que s'intercalava amb la mirada de curiosos i paseantes.

Les protestes s'han estès per altres barris, com Mirasierra, Aravaca, Chamartín, Montecarlo o Aravaca, pobles madrilenys com Pozuelo de Alarcón o Getafe i altres ciutats espanyoles com Salamanca, Zaragoza, Sevilla, Logronyo o Guadalajara.

Aquest dilluns, per exemple, també s'ha dut a terme una protesta a Getafe a partir de les 21.00 hores a la Plaza de la Manzana, on els congregats han seguit la crida de mantenir la distància social entre ells i acudir amb banderes d'Espanya, en alguna de les quals es podia llegir 'Sánchez veti ja'.

Puntuals a la cita, a aquesta hora un jove cobert amb l'ensenya nacional s'ha dirigit al mig centenar de congregats per agrair a les Forces i Cossos de Seguretat la seva feina, demanar als manifestants que mantinguessin la distància de seguretat, i desmarcar-se de qualsevol grup polític o ideologia.

Tot seguit, han fet sonar les seves cassoles per reclamar la dimissió del Govern, sota l'atenta mirada dels efectius de dos cotxes de la Policia que vigilaven la protesta.

En altres zones com el barri de Valdebebas han estat una trentena de persones les que han protestat amb una cacerolada, en aquest cas també respectant la distància recomanada ajudats per l'amplitud de les avingudes.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 3. 3

  Coronavirus.- Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensores i càmeres

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19