Publicat 27/4/2020 23:06:27 +02:00CET

Les propostes al pla director urbanístic de la Conca d'Òdena podran presentar-se telemàticament

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, es reuneix telemàticament amb alcaldes de la Conca d'Òdena (Barcelona).
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha acordat aquest dilluns que les propostes al Pla Director Urbanístic (PDU) per al desenvolupament l'activitat econòmica a l'àrea de la Conca d'Òdena (Barcelona) puguin presentar-se de forma telemàtica, entre juny i setembre, enlloc de presencialment.

Aquesta possibilitat substitueix "el procés de participació presencial que és habitual", i s'ha adoptat de forma consensuada en una reunió telemàtica aquest dilluns entre el conseller Damià Calvet i els alcaldes de la zona, segons un comunicat de la Conselleria.

Entitats, ajuntaments i ciutadans podran presentar les seves propostes quan es presenti l'avanç de pla, que crearà "el marc urbanístic adequat per possibilitar la delimitació i ordenació de sectors d'activitat econòmica d'interès supramunicipal".

Els treballs preparatoris d'aquest PDU es van iniciar el 2017, i el procés de participació a l'ús havia de començar el 17 de març; no obstant això, es va suspendre "per les mesures de confinament decretades per combatre la pandèmia de Covid-19".

UN PDU PER "REACTIVAR" L'ECONOMIA

En la reunió, Calvet ha explicat als alcaldes que el desenvolupament d'aquest pla permetrà "reactivar l'activitat econòmica a la comarca després de la repercussió del coronavirus".

El conseller també els ha informat que "es manté el calendari previst per a l'enllaç d'Igualada (Barcelona) amb la Ronda Sud, que disposarà del projecte executiua finals d'estiu", i que se segueix treballant a l'enllaç de la C-37 amb Vilanova del Camí (Barcelona).