Publicat 23/4/2020 11:11:08 +02:00CET

Les pernoctacions hoteleres s'enfonsen un 61,1% al març per la crisi del coronavirus

Façana de l'Hotel Catalonia que va obrir per atendre pacients de l'Hospital 12 de Octubre amb coronavirus, Madrid (Espanya)
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

Els hotels espanyols van registrar més de 8,3 milions de pernoctacions al març, la qual cosa suposa un 61,1% menys que el mateix mes del 2019, una caiguda històrica relacionada amb la crisi sanitària, segons les dades que ha difós aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Estadística recorda que una ordre del 19 de març del primer decret de l'estat d'alarma va suspendre l'obertura al públic de tots els hotels i allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments semblants al país.

Així, a partir del 19 de març, els establiments van anar tancant progressivament i va quedar del tot suspesa l'activitat el 26 de març, la qual cosa va propiciar una caiguda de les pernoctacions en un 64,6% dels residents i en un 58,9% dels estrangers que va posar fi a quatre mesos d'augments interanuals.

L'INE explica que el tancament ha generat un problema sense precedents en l'àmbit de la recollida de dades, perquè gran part d'aquest procés va tenir lloc durant la primera quinzena d'abril, quan els establiments ja havien tancat al públic i no podien sol·licitar la informació estadística.

"Aquest fet, ha obstaculitzat especialment la recollida d'informació d'aquest mes, en el qual s'observa una reducció de la taxa de resposta", ha apuntat l'INE que, en tot cas, ha considerat que les dades estatals i autonòmiques tenen prou qualitat per ser difoses.